Aktualno

Već u svibnju trideset posto više gostiju

gruz cruiseri02

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas koordinaciju za upravljanje prometom sastavljene od predstavnika nadležnih gradskih upravnih odjela, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Sanitata.

Radna grupa je tu kako bi pripremila promet u Gradu za povećanje broja turista s kružnih putovanja.

Prema najavama, njih će već u svibnju biti 47 605 više nego prošle godine, a od svibnja do listopada najavljeno je ukupno povećanje od 160 884 turista više nego prošle godine i to samo u luci Gruž.

Kroz 2012. Lukom Gruž prošlo je 663 989 turista u udarnih šest mjeseci, a za ovu godinu od svibnja do listopada najavljen je dolazak 824 833 putnika, ili trideset posto više.

Investicije u proemtnu infrastrukturu trebale bi pomoći izazovima u komunalnom smislu, stogaj e gradonačelnik dao nalog da se ubrzaju radovi na Ilijinoj glavici i u Gružu, kako bi najveća gradska raskrižja bila spremna za  nadolazeću sezonu i povećanje broja turista s kružnih putovanja.

Osim naplate Naknade za prekomjernu upotrebu prometnica, radna grupa dobila je zadaću razmotriti i alternativne načine upravljanja rastom kruzerskog prometa.

Pročitajte još

NA PUTU DO PASJAČE Prepune kante smeća, otpaci posvuda

Dulist

Majke, sretan vam vaš dan!

Dulist

CRVENI NOSOVI U DUBROVNIKU Klaunovidoktori u Domu za starije Domus Christi i Općoj bolnici

Dulist