Grad

VEĆ 24. GODINU ZA REDOM Evo tko je dobio potpore od Grada za tradicijske obrte

grad ugovor o potporama

Godišnji ugovori o potporama obrtnicima koji obavljaju tradicijske djelatnosti na području Grada uručio je gradonačelnik Mato Franković danas u Velikoj vijećnici uz prisustvo pročelnice Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonele Svilarić.

– Nakon provedenog javnog poziva u 2023. dodijeljeno je ukupno 45 potpora, od kojeg broja je četvero novih korisnika programa, a mjesečne potpore u iznosu od 265,45 eura (2.000 kuna) isplaćuju se od 1. siječnja do 31. prosinca za što će se iz Proračuna Grada izdvojiti 1.080.000,00 kn ili 143.340,63 eura – navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika.

Potpore u 2023. dodijeljene su za dvanaest obrta za izradu izvornih suvenira, rukotvorina i autohtonih proizvoda, pet obrta za obradu kamena, četiri restauratorska obrta, za po četiri zlatara odnosno krojača za muškarce te za tri obrta za izradu narodnih nošnji i lutaka u narodnoj nošnji.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je tradicijskim obrtnicima na kontinuiranom radu. Naglasio je da je upravo iznimna kvaliteta i jedinstvenost njihovih autohtonih proizvoda i usluga važna za duh grada, njegu dubrovačkog tradicijskog obrtništva, ali i za ukupnu turističku ponudu.

Program subvencioniranja tradicijskih obrta provodi se već 24 godine, a od 2018. godine mjesečne potpore isplaćuju se tijekom cijele godine, a ne samo tijekom šest mjeseci kako je bila dotadašnja praksa.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist