Grad

VAŽNO TURISTIČKO TRŽIŠTE Dubrovnik se predstavlja u Japanu

turisticka zajednica japan

Turističke zajednice grada Dubrovnika i Zagreba sudjeluju na prestižnom sajmu Tourism Expo Japan, koji se od 26. do 29. listopada održava u Osaki.

Tourism Expo Japan, organiziran od strane Japan Association of Travel Agents (JATA), predstavlja jedan od najvažnijih međunarodnih događaja u turističkoj industriji i okuplja turističke subjekte iz cijelog svijeta. JATA, kao vodeća organizacija za turizam u Japanu, postavlja visoke standarde u promociji i razvoju međunarodnih putovanja. Na sajmu u Osaki predstavlja se oko 70 zemalja s preko 1000 izlagača.

Turistička zajednice grada Dubrovnika i Zagreba predstavit će turističku ponudu predstavnicima turističke industrije iz Japana, kao i bogatu kulturnu baštinu, impresivne povijesne spomenike i prirodne ljepote.

Japansko tržište je od iznimno velike važnosti kako za Dubrovnik i Zagreb, tako i za Hrvatsku te je ovo sudjelovanje nastavak aktivnosti usmjerenih na azijska tržišta, a riječ je o turistima koji putuju u pred i posezoni te imaju veliki utjecaj na pozicioniranje Dubrovnika i Zagreba kao cjelogodišnjih destinacija. Najpopularnija odredišta u Hrvatskoj za posjetiti su Dubrovnik i Plitvička jezera, a najčešći razlozi putovanja su kulturni faktori kao što su znamenitosti, muzeji, ali i prirodna baština, posebice ona pod zaštitom UNESCO-a.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist