Grad

VAŽNO TRŽIŠTE ZA DUBROVNIK Novi Veleposlanik Indije u RH posjetio Turističku zajednicu

Ured TZ grada Dubrovnika ovog ponedjeljka posjetio je novi veleposlanik Indije u Hrvatskoj, Njegova Ekscelencija, gospodin Arindam Bagchi. Na sastanku s direktoricom TZ grada Dubrovnika Romanom Vlašić, tema razgovora bila je kulturna i turistička suradnja. Veleposlanik Bagchi počeo je obnašati novu funkciju u Hrvatskoj u studenom 2018.godine, nakon dvadesetogodišnje karijere u diplomaciji diljem svijeta.

Direktorica Vlašić istaknula je kako indijsko tržište postaje sve važnije za Dubrovnik, kako za segment kongresnog turizma, tako i za filmski turizam, s obzirom na činjenicu snimanja Bollywoodskog filma Fan i boravak najpoznatije indijske zvijezde Shakh Rukh Khana u Dubrovniku. Osvrnula se i na povijesnu vezu Dubrovnika i indijske Goe kroz zaštitnika svetoga Vlaha te je Veleposlanik za poklon od direktorice TZ grada Dubrovnika dobio staklenu statuu sveca zaštitnika. Indijski veleposlanik naglasio je svoju želju za produbljenjem suradnje između Veleposlanstva i TZ grada Dubrovnika i to kroz više aspekata – od projekta Festival of India u Hrvatskoj, gostovanja indijskih glazbenih i plesnih ansambala i drugih zanimljivih projekata.

Prošle godine je u Dubrovniku zabilježen je značajan porast indijskih gostiju. Ukupno je u 2018.godini Dubrovnik posjetilo 14 781 indijskih turista, odnosno 10 posto više nego 2017. godine, a ostvarili su 36817 noćenja, što je 9 posto više nego godinu prije. Ovaj pozitivan trend iznimno je bitan i upućuje na daljnje povećanje popularnosti Dubrovnika na ovom perspektivnom i velikom tržištu.

Pročitajte još

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade ‘Simply the best’ za Dubrovnik Pass

Dulist

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika ‘Titove vile’, oprema se gruški dom umirovljenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija