Grad

VAŽNA INVESTICIJA U VUKOVARSKOJ Grad spreman za izgradnju sustava oborinske odvodnje!

VAŽNA INVESTICIJA U VUKOVARSKOJ Grad spreman za izgradnju sustava oborinske odvodnje!

Rješenje oborinske odvodnje u Vukovarskoj ulici jedna je od značajnijih investicija u komunalnu infrastrukturu Grada Dubrovnika s početkom realizacije planiranim za drugu polovicu listopada i rezerviranim proračunskim sredstvima u iznosu od 4,6 milijuna kuna.

Radovi će obuhvatiti izvođenje II. faze oborinske odvodnje, dok će se u suradnji s Vodovodom provesti sanacija dijela vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje otpadnih voda.

Izgradnjom sustava oborinske odvodnje riješit će se veliki problem središnjeg grada s poplavljivanjima javnih i prometnih površina uslijed izraženih oborina, a s tim u vezi i zastojima u prometu, oštećenjima prometnica i objekata te povremenim izlijevanjima otpadnih voda kod prekoračenja protočnosti.

Tehničko rješenje projekta sastoji u izgradnji kanala oborinskih voda na potezu od bazena (završetak I. faze) do benzinske postaje INA-e ukupne duljine cca 485 metara. Cijevi koje će se ugraditi promjera su od 1400 mm na spoju s prvom fazom kod bazena, do 1000 mm na završetku II. faze kod benzinske postaje INA-e.

Takav profil kanala za prihvat oborinskih voda osigurat će učinkovito prihvaćanje dotoka s urbaniziranih površina i maksimalno korištenje mreže, ali i učinkovito odvođenje tako prikupljenih dotoka u recipijent – more, a ovaj zahvat omogućit će i spajanje budućih sustava oborinske odvodnje na predmetni oborinski kanal u Vukovarskoj.

Kako bi se što manje remetilo funkcioniranje brojnih institucija, čija su sjedišta smještena na ovom potezu, ali i osiguralo što nesmetanije odvijanje prometa sami radovi bit će podijeljeni u tri pod faze. O detaljima izvođenja radova u pod fazama i privremenoj prometnoj regulaciji pravovremeno ćemo obavijestiti javnost.

Projekt je izradila tvrka Hidroprojekt-ing iz Zagreba na temelju kojeg su ishođene potrebne dozvole.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist