Županija

Vatrogasnoj zajednici županije donirano pet novih vozila

Vatrogasnoj zajednici županije donirano pet novih vozila

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije je, temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, dobila pet novih kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, koja su raspoređena vatrogasnim postrojbama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Svečana primopredaja prva dva kombi vozila održana je u Zagrebu, u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Novi Zagreb, a zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korčula Žitomiru Lozici i zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastovo Mariju Frlanu ključeve je uručio ministar Tomislav Tolušić. Ovoj svečanosti nazočio je i gospodin Ivo Franušić, predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, a svečana primopredaja preostala tri kombi vozila planirana je do kraja lipnja.

Značaj ove donacije za Dubrovačko-neretvansku županiju je izniman, a Vlada Republike Hrvatske pokazala je i na ovaj način da pridaje veliki značaj zaštiti od požara, posebice na priobalju i otocima. Osim Vladi RH i Ministarstvu poljoprivrede, koje je uložilo velike napore u pomoć obnavljanju vatrogasnog voznog parka, Vatrogasna zajednica DNŽ uputila je zahvalu i predsjedniku Hrvatske vatrogasne zajednice Anti Sanaderu, koji je i glavni inicijator ovog projekta.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist