Crna kronika

Vatrogasci još uvijek osiguravaju požarište kod Trnovice, u Metkoviću opožarena tri hektara trave

Dok javnost sa strepnjom promatra događanja na Sredozemlju, ali i u našoj neposrednoj blizini, najveći angažman na požarima otvorenog prostora u Hrvatskoj jučer su imali vatrogasci Dubrovačko-neretvanske županije, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Tako je požar na području Trnovice u blizini granice sa BiH za koji je JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo dojavu 4. kolovoza u 11 sati i dalje pod nadzorom vatrogasaca. Nema otvorene vatre te se vrši osiguranje na požarištu s dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Dubrovačko Primorje.

Dana 8. kolovoza u 11 sati JVP Metković zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Glušci. Opožareno je oko 3 ha trave, niskog raslinja i borovine. U gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP-a Metković, DVD-a Metković i Vid, a pomoć iz zraka pružio im je Air Tractor koji je bio u izviđanju. Požar je lokaliziran u 19 sati, a tijekom noći organizirana je sanacija od strane JVP-a Metković te DVD-a Metković i Vid s 12 vatrogasaca i 4 vozila.

Pročitajte još

Podignuta optužnica protiv 53-godišnjaka zbog silovanja 20-godišnjakinje

Dulist

TJEDAN U PROMETU ‘Plavci’ ispisali 715 kazni, najviše zbog prebrze vožnje

Dulist

Pedofilu iz Dubrovnika koji je zlostavljao posvojenu kćerku sud smanjio kaznu jer je sudjelovao u Domovinskom ratu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija