Sport

Vatreni zaradili golem iznos od FIFA-e, čeka ih prijem kod predsjednika Milanovića

Vatreni zaradili golem iznos od FIFA-e, čeka ih prijem kod predsjednika Milanovića

Zahvaljujući pobjedi Hrvatske nad Marokom u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu Hrvatski nogometni savez dobit će 27 milijuna dolara.Iznos je to kojim FIFA nagrađuje reprezentaciju koja je završila kao treća na svjetskoj smotri u Katru.

Tih 27 milijuna dolara podijelit će se između HNS-a i svih članova reprezentacije, i to na unaprijed dogovoren način. Hrvatski nogometni savez dobit će 60 posto (16.200.000 dolara), dok će 40 posto (10.800.000 dolara) podijeliti između sebe igrači, članovi stručnog stožera i sve prateće osoblje reprezentacije (liječnici, fizioterapeuti, ekonomi…).

Nije to jedina novčana nagrada koju će Vatreni dobiti. Naime, prema uredbi za sportaše u olimpijskim sportovima koji se održavaju svake četiri godine, a nogomet je jedan od njih, svaki član reprezentacije dobit će od Vlade Republike Hrvatske po 120.000 kuna (15.926 eura), piše gol.dnevnik.hr.

Iz Ureda predsjednika RH poručeno je da će predsjednik Zoran Milanović primiti i odlikovati članove hrvatske nogometne reprezentacije. Učinit će to prilikom prvog njihovog idućeg okupljanja. Predsjednik nije došao na doček Vatrenih jer kako je poručio:  “To je njihove fešta”, prenosi totalinfo.hr.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist