Sport

‘VATRENI’ SE RASPUCALI Velika pobjeda Hrvatske nad Maltom

'VATRENI' SE RASPUCALI Velika pobjeda Hrvatske nad Maltom

Hrvatska reprezentacija večeras je svladala Maltu u gostujućoj, odlučujućoj utakmici u borbi za izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.
U ranoj fazi utakmice Hrvatska je postigla prvi gol protiv Malte. Pogreškom malteškog stopera, naš kapetan Modrić oduzeo je loptu, dodao je Kramariću, a on ju je dodao Perišiću koji je postigao vodeći gol za Hrvatsku u 6. minuti utakmice.
Nakon 20 minuta utakmice, došlo je do prekršaja na Perišiću. Slobodnjak izvodi Modrić, a glavom je potom zabio, u svom 10 nastupu za reprezentaciju, Duje Čaleta Car i doveo Hrvatsku do 2-0 protiv Malte.
U tridesetoj minuti Marcelo Brozović postiže autogol.
Lovro Majer dugom je loptom poslužio Kramarića koji je lijepom finesom zaobišao malteškog igrača. Loptu je dodao Pašaliću koji je u 39. minuti zatresao mrežu malteškog vratara i doveo hrvatsku do trećeg pogotka.
Pred kraj prvog poluvremena Majer je pokrenuo akciju, a Pašalić petom asistirao Modriću koji pogađa za 4-1 i osigurava mirni ulazak u drugo poluvrijeme.
Samo dvije minute poslije početka drugog poluvremena novi, peti gol. Juranović je centrirao, Kramarić pucao, a vratar Malte to i obranio, no Majer je ‘odbijanac’ pospremio u mrežu.
Andrej Kramarić je, nakon pogreške obrambenog igrača Malte, skoro s pola terena dao šesti gol za Hrvatsku.
U 63. minuti odličnom akcijom Livaja dodaje Majeru koji pogađa za nedostižnih 7-1.
U nedjelju u Split stiže novi protivnik – Rusija. Foto: HNS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist