Sport

VATERPOLSKI ‘EL CLASICO’ Hrvatska u borbi za drugo olimpijsko zlato!

barakude OI pariz 2024 hrvatska protiv amerike 3
Konstantin Kharkov of Croatia celebrates during the water polo men match between team Croatia (white caps) and team United States of America (blue caps) of the Paris 2024 Olympic Games at La Defense Arena in Paris (France), August 05, 2024.

Hrvatski vaterpolisti, točno dan prije 12. obljetnice zasad prvog olimpijskog zlata u Londonu (osvojenog 12. kolovoza 2012.), kreću u pohod na drugo. Drugo olimpijsko zlato i u već trećem ovogodišnjem finalu, ističu iz HVS-a. Naime, Barakude su igrale finale Europskog prvenstva u našoj domovini u siječnju, pa finale Svjetskog prvenstva u Dohi mjesec dana kasnije, i sada u gradu svjetlosti, mode i ljubavi treće. Najveće, najvažnije finale u sportu. Olimpijski finale!
U 14 sati gledat ćemo finalni susret između Hrvatske i Srbije.
– Znamo svi o kakvoj se reprezentaciji radi. Imali su malo oscilacija u skupini, izgubili su od Australaca, Španjolaca i Mađara, ali u zadnje dvije utakmice su se silno dignuli. Imaju dva izrazita pojedinca, Mandića i Nikolu Jakšića na koje ćemo morati posebno pripaziti. Igraju vrlo dobru obranu na koju mi moramo odgovoriti strpljivim napadom – rekao je Ante Vukičević.
Loren Fatović ističe kako je Srbija vrhunska momčad.
-Nakon prvog dijela ili natjecanja po skupinama, mislim da dosta ljudi nije ni nas, ni njih vidjelo u finalu budući da smo i mi i oni bili četvrti tek u skupini. Pokazalo se međutim da znamo pobjeđivati, oni i mi. Sigurno će biti vrhunska utakmica, imaju izvrsne igrače, ali naravno da mi imamo šanse za pobjedu. Moramo zadržati agresivnost u obrani iz prijašnjih utakmica, to će biti ključ uspjeha. Znamo da je ovo treće finale, ali ne razmišljamo o prijašnja dva već samo o onom koje je pred nama – rekao je Fatović.
– Teško je baš navesti nekakav ‘recept’ za njih. Sigurno da su momčad kvalitetnih pojedinaca predvođena njihovim kapetanom Nikolom Jakšićem, te Dušanom Mandićem koji je po meni najbolji igrač na svijetu danas. Na njih ćemo usmjeriti najveću pozornost, iako nisu jedini. Naša najveća snaga su kolektiv i karakter koji smo pokazali na prijašnja dva turnira, kao i u utakmicama ovdje u Parizu. S tri finala ove godine, na najvećim natjecanjima, to je nevjerojatan uspjeh. Time smo svima pokazali koliku kvalitetu Hrvatska posjeduje i zato možemo biti ponosni neovisno kako se utakmica završila u nedjelju na ono što smo postigli dosad. Opet, to ne znači da ćemo se mi s ovim zadovoljiti. Učinit ćemo sve kako bi osvojili zlato – mišljenja je Marko Bijač.

Pročitajte još

PORAZ OD SRBIJE Barakudama olimpijsko srebro!

Dulist

Sara Kolak i Ivan Šapina ostali bez medalje

Dulist

Humanitarnim turnirom ‘Na Mihajlu 2024.’ prikupljeno 30 bonova u vrijednosti 3300 eura!

Dulist