Sport

Vaterpolska subota u Gružu

Vaterpolska subota u Gružu

Nakon pobjede nad Crvenom Zvezdom u 1. kolu Lige prvaka, Jugaše danas očekuje i prva utakmica u Triglav Jadranskoj vaterpolskoj ligi. U 18 sati u Gružu dočekujemo splitskog Jadrana. Ulaz je slobodan.

Vaterpolska sezona je krenula i sve do početka lipnja sljedeće godine Jugaši će (bez sudjelovanja u reprezentacijama) odigrati pedesetak utakmica. Prva prilika da Dubrovčani vide novu momčad upravo će biti danas kada nam u 1. kolu TJVL stiže splitski Jadran.

Iako mnogi tvrde da Jug ima potpuno novu momčad, činjenice kažu sasvim suprotno. Od novih imena u Gružu je od ove sezone samo Aleksandar Ivović, zasigurno jedan od najboljih igrača na svijetu, ali jedini igrač koji će u subotu u Gružu kapicu Juga staviti na glavu po prvi puta.

U odnosu na prošlu sezonu tu su povratnici Miho Bošković, koji nam je u Beogradu po tko zna koji put pokazao svu raskoš igračke vrijednosti. Ove sezone igrač Juga ponovno je i Tony Azevedo, kapetan reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, sportaš koji je svojim igrama prije tri sezone ostao u srcima svih navijača Juga.

Tu je i predstavljanje mladoga vratara, povratnika iz Mornara Marka Bijača, kojega su izvjestitelji iz Beograda proglasili junakom pobjede nad Crvenom Zvezdom. Bit će to prilika i za povratnički nastup Hrvoja Benića, mladog beka koji se vratio iz Medveščaka, gdje se kalio prošlu sezonu.

Tu su i kapetan Dobud (najbolji centra na svijetu), preko Jokovića i Bušlje, pa sve do Karača, Janovića, Vranješa, Markovića, Macana i Nižića. Sve su to igračke veličine koje s ponosom na kapici nose grb Juga.

 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist