Sport

VATERPOLO Hrvatsku dočekuje opasna Italija

vaterpolo reprezentacija 2016 1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u talijansku Siracusu gdje ovog utorka u 19 sati igra uzvratnu utakmicu FINA Svjetske lige.

Reprezentacija Italije ozbiljan je i jedan od najjačih svjetskih protivnika, no u prvoj utakmici FINA Svjetske lige, koja je odigrana u prosincu prošle godine, naše su reprezentativce uspjeli nadjačati samo jednim golom razlike, rezultatom 9:8.

-U Italiju odlazimo dobro pripremljeni. Očekujemo tešku utakmicu, no ukoliko pokažemo sve što možemo vjerujem da možemo pobijediti. Atmosfera u ekipi je odlična, sve je spremno za jednu zanimljivu vaterpolo utakmicu – izjavio je Petar Muslim.

Na utakmicu s Italijom otputovali su Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Boris Pavlović, Ivan Milaković, Marko Macan, Maro Joković, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Ante Vukičević, Loren Fatović, Antonio Petković i Andro Bušlje. Stručni stožer čine: izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić i Damir Luketić.

-Iako nismo u kompletnom sastavu napravit ćemo sve što možemo da odigramo dobru utakmicu i pariramo Italiji – zaključio je Marko Bijač.

Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija. U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu igra protiv reprezentacije Amerike. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

Pročitajte još

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist