Sport

Vaterpolistima olimpijsko zlato!

Vaterpolistima olimpijsko zlato!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, nakon što su u finalu svladali reprezentaciju Italije s 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3).

Sjajni su bili naši vaterpolisti, prije svega s jakom obranom na čelu s vratarom Pavićem demonstrirali su snagu i znanje koji su ih i doveli do finala. Strijelci za Hrvatsku u finalu bili su Joković (3), Bošković (2), Barač, Buljubašić i Sukno.

Podsjetimo, Hrvatska je na svom putu bez poraza do zlatne medalje u skupini nanizala Grčku (8:6), Španjolsku (8:7), Italiju (11:6), Australiju (11:6) i Kazahstan (12:4). U četvrfinalu stradali su Amerikanci (8:2), u polufinalu Crnogorci (7:3) te u finalu opet Talijani (8:6).

Do olimpijskog trona i zlatne medalje Hrvatsku su odveli izbornik Ratko Rudić, pomoćni trener Kobeščak, igrači Samir Barač, Igor Hinić, Josip Pavić, Petar Muslim, Ivan Buljubašić te sadašnji i bivši igrači Juga Sandro Sukno, Paulo Obradović, Andro Bušlje, Nikša Dobud, Maro Joković, Frano Vićan, Miho Bošković i pomoćni trener Elvis Fatović.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist