Aktualno

Van Rompuy: Prijavite most za strukturne fondove

Van Rompuy: Prijavite most za strukturne fondove

Udruga "Pelješki most" uputila je danas priopćenje za javnost povodom odgovora kojeg su dobili iz ureda glavnog tajnika Europske unije Hermana Van Rompuya povodom peticije za gradnju Pelješkog mosta. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Izvještavamo potpisnike peticije ZA PELJEŠKI MOST kako je dana 27. srpnja na adresu Udruge iz Brusselesa pristigao dopis glavnog tajnika  EU Van Rompuya, odnosno njegovog ureda koji su zaprimali dopis i uputili Udrugu na traženje sredstava iz strukturalnih fondova, priloživši adresu, koja će nadamo se biti korisna i našim političarima:

European commission
Regional Policy DG
200 rue de la Loi
1049 Brussels

Udruga je zaprimila i dopis iz Brusselesa od Gabriela Sancheza Rodrigueza koji je našu zajedničku peticiju uputio na Komitet za peticije pod brojem 0983/2012 uz napomenu izravnog kontaktiranja i daljnje korepodencije s navedenim uredom.

Svima potpisnicima peticije zasada zahvaljujemo, jer smo započeli borbu koja iziskuje snage i strpljivosti, kao i vježbanja demokacije u novim uvjetima, jer nama se hrvatima uvijek hoće imati neke Pešte, Beograde, koji odlučuju u svrhu svojih interesa. Ovim poručujemo i našim političarima da ne djeluju sluganski već da slušaju volju tihe većine u Hrvatskoj.

Još jednom želimo upozoriti javnost da ne nasjeda na izjave naših političara koji izgradnju mosta vezuju za ustupanje hrvatskog teritorija (Veliki i Mali škoj i punta Kleka). Citiramo: „Pusić naglašava da je rješenje pitanja granice preduvjet za buduću izgradnju Pelješkog mosta“ (Index.hr, 4.09.2012.).

Jedno s drugim nema veze, jedina veza može biti prodaja hrvatskog teritorija radi Neumskog koridora. Ostalo je jeftini spin. Odnosno, postoji veza, a to je da tek ustupanjem teritorija i mijenjanjem granice na moru ne može biti izgrađen Pelješki most. Iz odgovora na našu peticiju iz Brisela i upućivanje na traženje fondova pitamo se da li je ozbiljnih razgovora naše Vlade oko mosta u Brusseles-u i bilo.
 
UDRUGA PELJEŠKI MOST
Glavni odbor
Dr. sc. Vinicije B. Lupis
Dr. sc. Mirna Batistić
Prof. dr. sc. Nenad Jasprica"

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist