Aktualno

Valamar Riviera ulaže dodatnih 20 milijuna eura u primanja radnika

Valamar Riviera ulaže dodatnih 20 milijuna eura u primanja radnika

Prema objavljenom revidiranom godišnjem financijskom izvješću, Valamar Riviera je u 2022. godini ostvarila poslovne prihode od 325 milijuna eura, odnosno 11 posto više u odnosu na pred-kriznu 2019. godinu. Ostvarena operativna dobit (prilagođena EBITDA) iznosi 103 milijuna eura, čime je ostvaren potpuni oporavak poslovanja na pred-kriznu razinu.

U 2022. godini u objektima pod upravljanjem Valamara realizirane su investicije u vrijednosti od 66 milijuna eura. U 2023. godini, Valamar Riviera planira ulaganja od 58 milijuna eura, od čega se 32 milijuna eura planira uložiti u podizanje kvalitete u destinaciji Dubrovnik kroz partnerstvo Valamara i AZ mirovinskih fondova. Ulaganja obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju i rebranding hotela Tirena, ulaganja u hotele Valamar Lacroma i Valamar Club Dubrovnik, te investiciju u Maro World, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu s brojnim edukativno-zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta. Nadalje, značajna sredstva u 2023. godini uložit će se u projekte održivog poslovanja i podizanja kvalitete destinacije, što uključuje uređenje plaža, šetnica, biciklističkih staza i drugih javno dostupnih sadržaja koji pridonose boljoj kvaliteti života građana u lokalnim zajednicama tijekom cijele godine.

S ciljem poboljšanja uvjeta rada u turizmu Valamar je najavio ulaganja od dodatnih 20 milijuna eura u primanja radnika i povećanja plaća u 2023. godini. Plaće isplaćene u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za stručna zanimanja – uključujući kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.200 i 1.800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosit će između 1.000 i 1.200 eura neto. Dodatno, od 1. svibnja rastu koeficijenti za 129 radnih mjesta odnosno za čak 2.800 djelatnika.

– Valamar Riviera ostvarila je puni oporavak od krize te je spremna za nastavak ulaganja u održivi rast i razvoj poslovanja. Ove godine uložit ćemo 58 milijuna eura u podizanje kvalitete hotela i ljetovališta, 20 milijuna eura u povećanje primanja djelatnika te će se realizirati niz projekata ulaganja u destinacije i održivo poslovanje. Bez obzira na daljnje inflatorne pritiske i geopolitičke napetosti vidimo pozitivne učinke uvođenja eura i ulaska Hrvatske u Schengenski prostor, te uz pozitivna očekivanja intenzivno radimo na pripremi turističke sezone – izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Valamar Riviera je u 2022. godini objavila strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine koji uključuju postizanje ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu, zapošljavanje i zadržavanje dosad najvećeg broja domaćih zaposlenika, ulaganja u razvoj destinacija te visok udio domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića. Valamar planira do 2025. godine uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

Foto: Valamar Riviera

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist