Sport

Valamar Riviera ponosni pokrovitelj Sveučilišnih Jadranskih igara

Valamar Riviera ponosni pokrovitelj Sveučilišnih Jadranskih igara

Na gradskom bazenu u Gružu u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku i uz potporu vodeće hrvatske turističke kompanije Valamar Rivijere jučer su se prvi put održale Sveučilišne Jadranske igre.

Ovaj zabavno-sportski projekt za zadaću ima obrazovati mlade ljude o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive igre i aktivnosti, a istovremeno razviti suradnju između sveučilišta kroz prijateljstvo među timovima.
Na Igrama je sudjelovalo ukupno sedam timova studenata s raznih sveučilišta diljem Hrvatske: od onog najjužnijeg, dubrovačkog, preko Splita, Zadra, Rijeke, pa sve do Zagreba uz timove Hrvatskog katoličkog sveučilišta i tima međunarodnih studenata Erasmus+.

Studenti su se natjecali u pet neuobičajenih disciplina: Veslo, Mošarka, Spašavanje turistkinje, Vodena alka i Pršut. Pobjedu su odnijeli riječki studenti dok su se na drugom mjestu našli dubrovački domaćini. Treće mjesto pripalo je ekipi sa Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilišne Jadranske igre u početku su bile samo ideja koja je za cilj imala napraviti posebnu priču i jedinstven događaj. Nakon nekoliko mjeseci planiranja i rada, ideja je prerasla u događaj koji će zasigurno postati tradicija zahvaljujući svakom studentu, svakoj obitelji, svakom tko je svratio do Bazena i bio dio ove prekrasne priče. Nadamo se da ste se zabavili i uživali u natjecanju studenata iz cijele Hrvatske kroz naše „šašave“ discipline, ali ponešto i naučili o hrvatskoj kulturnoj baštini. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez naših dugogodišnjeg prijatelja i suradnika na velikom broju projekata, Valamar Rivijere“, izjavio je ovom prilikom voditelj Projekta i član Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist