Crna kronika

Uzrok požara u Primorju otvoreni plamen

Uzrok požara u Primorju otvoreni plamen

Policijski službenici su zajedno s inspektorom zaštite od požara tijekom jučerašnjeg dana obavili očevid požara koji je izbio u subotu 21.srpnja između mjesta Štedrica i Topolo u Dubrovačkom primorju. Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požar  izbio  kod raskrižja lokalnih cesta Štedrica-Topolo i Matići – Obadi, a uzrok požara je otvoreni plamen.

Požar se uslijed djelovanja vjetra proširio prema sjeveru, a opožarena površina iznosi oko 18 hektara borove šume i niskog raslinja. Visina materijalne štete za sada nije utvrđena. Policija radi na pronalasku počinitelja.
 
Tijekom jučerašnjeg popodneva i noći, na području PU dubrovačko-neretvanske  evidentirano je osam požara, od kojih je šest uzrokovano udarom groma, a kod dva požara uzrok nije utvrđen.

Požari su izbili na slijedećim lokacijama: predio Šatare u mjestu Dančanje na Pelješcu, u mjestu Ropa i kod Babina polja na Mljetu, između Trstenog i Orašca, između Komaja i Suvarevine u Konavlima, kod raskrižja cesta Topolo-Imotica, kod mjesta Majkovi i na ulazu u mjesto Pasadur na Lastovu.

Ukupna opožarena površina na Mljetu iznosi oko 14 200 metar kvadratnih  mlade borove šume i niskog raslinja u kojim požarima visina materijalne štete nije utvrđena. Na Lastovu je izgorio vrh električnog stupa, a u ostalim požarima u kojima je izgorjelo oko  1500 metara kvadratnih suhe trave i niskog raslinja nije nastupila materijalna šteta.
U gašenju ovih požara sudjelovali su pripadnici lokalnih JVP-a  i DVD-a, dok su u gašenju požara na Mljetu sudjelovali i kanader i helikopter.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist