Aktualno

Nadbiskup Uzinić: Pomozite mi da svakog zlostavljača onemogućimo u daljnjim zločinima

Nadbiskup Uzinić: Pomozite mi da svakog zlostavljača onemogućimo u daljnjim zločinima

O slučajevima zlostavljanja unutar Crkve progovorio je riječki nadbiskup Mate Uzinić. Ispričao se svim žrtvama zlostavljanja. Velik broj prijava koje stignu, kaže, anonimne su, što uvelike otežava daljnje istrage, stoga poziva sve koji išta znaju da mu se obrate, piše Dnevnik.hr. 

Mate Uzinić naveo je devet slučajeva, od čega je pet vezano za zlostavljanje maloljetnika, a ostali za financije i priležništvo. Za sve slučajeve s kojima je upoznat kaže da je pokrenuo potrebne radnje te prijave DORH-u i s njima upoznao nadležni Dikasterij.

-Kao riječki nadbiskup upoznat sam s više prijava zlostavljanja koje su se dogodile u ovoj nadbiskupiji. Nažalost, razmjeri zlostavljanja često su veći od onoga što se uspije istražiti i zbog toga od svih žrtava u svoje ime i ime riječke nadbiskupije molim oprost, poručio je.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

Osjećam duboku tugu i sram zbog zlostavljanja maloljetnih i punoljetnih osoba koje su pretrpjele od svećenika ili drugih osoba povezanih s Riječkom nadbiskupijom. Kao riječki nadbiskup, upoznat sam s više prijava zlostavljanja koja su se dogodila u ovoj nadbiskupiji. Nažalost, razmjeri zlostavljanja često su i veći od onoga što se uspije istražiti i zbog toga od svih žrtava u svoje ime i ime Riječke nadbiskupije molim oprost.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist