Grad

UZELI STVAR U SVOJE RUKE Građani uklonili stupiće i table na Belvedereu

UZELI STVAR U SVOJE RUKE Građani uklonili stupiće i table na Belvedereu

Građani su ovog četvrtka, 21. rujna odlučili uzeti stvar u svoje ruke i umjesto prometnog redsrstva sami ukloniti stupiće i dvije table postavljene na nekadašnjem ulazu u hotel Belvedere, u ulici Vlaha Bukovca.

Naime, kako ističe Igor Legaz iz udruge Divlja liga vateropolo, tvrtka ‘Vila Larus’, odnosno vlasnik hotela belvedere je početkom rujna ‘nezakonito postavila stupića i dvije table, kako bi ograničila javni promet dijelom ulice Vlaha Bukovca samo na motocikle i bicikle’.

– Tako postavljeni stupići otežavali su majkama šetnju s malom djecom i ‘guranje’ kolica, dok su natpisi ‘private property’ na tablama ‘zastrašivali’ strane turiste. Građani su, zatim, gradonačelniku i nadležnom gradskom prometnom redarstvu uputili zahtjev, tražeći da se stupići i table hitno uklone, jer je čitava ulica Vlaha Bukovca javno dobro i namijenjena je općoj uporabi.

Dio ulice Vlaha Bukovca, od mjesta gdje je ‘Vila Larus’ d.o.o. postavilo stupiće i table, pa sve do jugoistočnog kraja te ulice (u duljini od oko 200 metara), naročito je važan, jer se tuda dolazi do kupališta pokraj ponte sv. Jakoba.

Međutim, kako to u Dubrovniku obično biva, obraćanje nadležnoj gradskoj službi bilo je uzaludno, pa su građani jučer sami odstranili stupiće i table s javne ulice – navodi uz priložene fotografije Igor Legaz.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist