Aktualno

Uz tutnjavu do Grada za 45 minuta!

bus starim

Zašto prema Mokošici i Buićima u Župi dubrovačkoj još uvijek prometuju prastari Liberatsovi autobusi kad su kupljeni novi?

Pita se jedna naša čitateljica ogorčena što se na liniji 1A mora voziti ovakvim starim autobusom, među građanima nazvanim drvenjakom, koji užasno bruji, a do Grada mu treba 45 minuta!

Zbog nove regulacije prometa kroz Sustjepan ovaj autobus vozi od Marine preko Lozice i Mosta do Sustjepana, pa tek onda ide ka Kantafigu i Pilama, uz tutnjavu i zavijanje, žali se naša čitateljica.

U razgovoru s vozačem doznala je kako je u prometu još jedan drvenjak, i to na liniji Buići-Grad, a upravo dok se ona vozila ovim starim autobusom na Kantafigu im je u susret došao i onaj iz Buića.

A kako tek on uspori promet magistralom kad pun putnika ide prema Gradu! Jer, ne može 'uzgurati' od Dubca prema vidikovcu pa mili cestom i stvara kolonu iza sebe.

I dok Grad kupuje 16 novih klimatiziranih ISUZU autobusa, turiste i stanovnike tog istog Grada dočekuju ovaj stari autobus koji bi, po mišljenju nekih, mogao postati i muzejskim primjerkom.

Pročitajte još

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist