Aktualno

UZ TRADICIJSKE NAMIRNICE Održana radionica slastičarstva u Konavlima

konavle radionica

Kuharska radionica ove nedjelje okupila je u kuhinji konobe Mrs&Mr Caput predstavnike konavoskih agroturizama i gastro zaljubljenike. Voditeljica radionice, profesorica kuharstva i slastičarstva u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik Marija Bazdan je za ovu prigodu primjenom tradicijskih namirnica kreirala zanimljive i ukusne recepte koji mogu biti nova ponudu konavoskih agroturizama. Nakon višesatne radionice na stolu se servirao liker od ječmene kave s ukusnim keksima od raženog brašna, suhih smokava i morača, kolač od slanutka u šatou od malvasije dubrovačke, kolač od kukuruznog brašna s kremom od mladog sira i meda, krema od rogača s umakom od naranče te krema od skute s bobicom u prezli.

Suradnja s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik je temeljena na sporazumu o suradnji na razvoju ruralnog turizma, a odvija se u okviru projekta NOVA GENERACIJA kojeg Agroturizam provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Nova gastro radionica u Konavlima je planirana za  24. i 25. veljače, a već sljedeći vikend se organiziraju radionice za vinogradare i manifestacija Gusti od kobasica koja uz edukativni ima i natjecateljski i zabavni dio programa.

Foto Agroturizam Konavle 

Pročitajte još

ALH prodaje Hotel Odisej na Mljetu!

Dulist

SUGRAĐANIN ISTIČE ‘Stanovnici Mokošice zaslužuju malo više od ovakvih skalina’

Dulist

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist