Aktualno

PREDSTAVLJAJU SE KAO POLICIJA Čitateljica upozorava: Nemojte se javljati na ove brojeve!

PREDSTAVLJAJU SE KAO POLICIJA Čitateljica upozorava: Nemojte se javljati na ove brojeve!

Budite oprezni! Očito je kako je ponovno u tijeku prevara preko mobitela – ističe nam čitateljica, koja je htjela ostati anonimna (podaci poznati redakciji), a nedavno je imala neugodna iskustva nakon dva poziva s različitih brojeva.

Već na početku upućuje apel – ne javljajte se na pozive čiji prvi brojevi počinju s prvim brojevima vašeg broja mobitela te se lažno predstavljaju kao policija!

‘Nisam znala da je prevara’
Naime, dobila je poziv s broja koji započinje s ‘091’. Javila se, ne misleći pritom kako će biti riječ o prevari.

-Javila sam se na prvi broj. Vidim da je nepoznat, ali javit ću se. Nisam išla za time da je prevara. Čuo se muški glas koji je zvučao kao onaj automatski kad čekate službu za korisnike da se jave. I pričao je na engleskom da me traži policija i da pritisnem broj 1 da bih dobila policajca na telefon. I tu sam prekinula slušalicu i počela se smijati jer sam mislila da je ono neka telefonska zafrkancija – priča nam. Nakon sat vremena, zvao ju je drugi broj.

-Na taj se nisam javila jer sam vidjela da se razlikuju u zadnja četiri broja pa sam pretpostavila da je ista glupost – navela je.

Kasnije je zvala službu za korisnike A1 gdje su joj istaknuli kako brojevi – ne postoje, odnosno da se radi o lažnim brojevima.

-Zvala sam prvo moju službu za korisnike T-Com te su mi rekli da je broj u A1. Zatim sam zvala A1 i čovjek u službi za korisnike mi je rekao da ne postoje ti brojevi, da su lažni i da je vjerojatno prevara u pitanju, a kako bi vam ušli u podatke. Naveo je da bi možda ušli detaljnije u moje podatke da sam nastavila razgovor – istaknula je.

Poslije je vidjela i da su joj se ‘digla’ dva eura s mobilnog računa, bez dodatnih informacija zbog čega, no pretpostavlja da je zbog navedenih poziva.

-Briga me za 2 eura, nego nije mi svejedno kad promislim u kakve podatke mogu ući. Pa eto čisto da ne nasjednu svi i da se ne javljaju! – istaknula je.

Desetak prijava
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ističe kako su od jučer zaprimili desetak dojava te da su započeli s kriminalističkim istraživanjem.

Poslali smo upit A1 u vezi ovih poziva, a objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

Pročitajte još

PROSLAVA GOSPE OD OBRANE Župa dubrovačka slavi svoju zaštitnicu

Dulist

PROBLEMI NA IZLAZU IZ BURBONA Pješaci moraju osluhnuti spušta li se automobil!

Marko Džamarija

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist