Agroturizam Konavle je u Vili Tantini, obitelji Rilović na Radovčićima organizirao Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima.
Ovogodišnje otvaranje je, sukladno okolnostima, organizirano za predstavnike medija koji događaj emitiraju na televiziji, portalima i društvenim mrežama. Predstavljeni su konavoski božićni običaji soljenja mesa i božićna trpeza s neizostavnom zelenom menestrom. Gastro sekcija Agroturizma Konavle je ove godine pripremila i predstavila i modernu interpretaciju jela pripremljenih od tradicijskih konavoskih namirnica.
Predstavljeno je i konavosko vino napravljeno od grožđa ubranog na ovogodišnjem Trganju. „Ove godine smo radili crno vino od sorti merlot, sirah i kadarun. U najgoroj godini napravili smo najbolje vino“, kazao je Konavoski vinar Đuro Pendo koji je imao čast preraditi i odnjegovati ovogodišnje vino za otvaranje Mirisa Božića. Ivo Mujo, predsjednik udruge, je u kratkom pregledu podsjetio na ovogodišnje projekte Udruge koje je posebno pohvalio Ivo Radonić, zamjenik načelnika Općine Konavle.
Na koncu je Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, istaknuo da on osobno i institucija koju vodi, već trinaest godina daju punu podršku radu Udruge Agroturizam Konavle jer kontinuirano provode kvalitetne projekte u cilju razvoja ruralnog turizma, ali i ukupnog ruralnog razvoja ovoga kraja. Župan je zajedno s donačelnikom Radonićem simbolično otvorio bačvu vina i time proglasio 13. Mirise Božića u Konavlima otvorenim.