DuList IN

Uz soljenje mesa i zelenu menestru otvoreni 13. Mirisi Božića

13 mirisi bozica 14

Agroturizam Konavle je u Vili Tantini, obitelji Rilović na Radovčićima organizirao Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima.

Ovogodišnje otvaranje je, sukladno okolnostima, organizirano za predstavnike medija koji događaj emitiraju na televiziji, portalima i društvenim mrežama. Predstavljeni su konavoski božićni običaji soljenja mesa i božićna trpeza s neizostavnom zelenom menestrom. Gastro sekcija Agroturizma Konavle je ove godine pripremila i predstavila i modernu interpretaciju jela pripremljenih od tradicijskih konavoskih namirnica.

Predstavljeno je i konavosko vino napravljeno od grožđa ubranog na ovogodišnjem Trganju. „Ove godine smo radili crno vino od sorti merlot, sirah i kadarun. U najgoroj godini napravili smo najbolje vino“, kazao je Konavoski vinar Đuro Pendo koji je imao čast preraditi i odnjegovati ovogodišnje vino za otvaranje Mirisa Božića. Ivo Mujo, predsjednik udruge, je u kratkom pregledu podsjetio na ovogodišnje projekte Udruge koje je posebno pohvalio Ivo Radonić, zamjenik načelnika Općine Konavle.

Na koncu je Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, istaknuo da on osobno i institucija koju vodi, već trinaest godina daju punu podršku radu Udruge Agroturizam Konavle jer kontinuirano provode kvalitetne projekte u cilju razvoja ruralnog turizma, ali i ukupnog ruralnog razvoja ovoga kraja. Župan je zajedno s donačelnikom Radonićem simbolično otvorio bačvu vina i time proglasio 13. Mirise Božića u Konavlima otvorenim.

Pročitajte još

Dubravka Šeparović zaštitno lice nove mini edicije nakita brenda RDcode

Dulist

SITNO BROJIMO Grad užurbano oblači blagdansko ruho

Dulist

DUBROVNIK JE SPREMAN ZA ZIMSKU ČAROLIJU Što će obilježiti ovogodišnji advent?

Dulist