DuList IN

Uz soljenje mesa i zelenu menestru otvoreni 13. Mirisi Božića

13 mirisi bozica 14

Agroturizam Konavle je u Vili Tantini, obitelji Rilović na Radovčićima organizirao Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima.

Ovogodišnje otvaranje je, sukladno okolnostima, organizirano za predstavnike medija koji događaj emitiraju na televiziji, portalima i društvenim mrežama. Predstavljeni su konavoski božićni običaji soljenja mesa i božićna trpeza s neizostavnom zelenom menestrom. Gastro sekcija Agroturizma Konavle je ove godine pripremila i predstavila i modernu interpretaciju jela pripremljenih od tradicijskih konavoskih namirnica.

Predstavljeno je i konavosko vino napravljeno od grožđa ubranog na ovogodišnjem Trganju. „Ove godine smo radili crno vino od sorti merlot, sirah i kadarun. U najgoroj godini napravili smo najbolje vino“, kazao je Konavoski vinar Đuro Pendo koji je imao čast preraditi i odnjegovati ovogodišnje vino za otvaranje Mirisa Božića. Ivo Mujo, predsjednik udruge, je u kratkom pregledu podsjetio na ovogodišnje projekte Udruge koje je posebno pohvalio Ivo Radonić, zamjenik načelnika Općine Konavle.

Na koncu je Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, istaknuo da on osobno i institucija koju vodi, već trinaest godina daju punu podršku radu Udruge Agroturizam Konavle jer kontinuirano provode kvalitetne projekte u cilju razvoja ruralnog turizma, ali i ukupnog ruralnog razvoja ovoga kraja. Župan je zajedno s donačelnikom Radonićem simbolično otvorio bačvu vina i time proglasio 13. Mirise Božića u Konavlima otvorenim.

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist