DuList IN

UZ BAKU MOKOŠ Mali Župljani znaju da škola može biti zabavna čak i vikendom

UZ BAKU MOKOŠ Mali Župljani znaju da škola može biti zabavna čak i vikendom

Iako su subota i nedjelja neradni dani za učitelje i učenike, to nije spriječilo male Župljane da 11. i 12. prosinca sudjeluju u izvanučioničnoj nastavi. Kad se u nju uključe i ostali članovi obitelji njena vrijednost je neprocjenjiva. Inače, rad izvan škole potiče radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja, pogodan je za timski rad, utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno-obrazovne skupine kao i na intelektualna čuvstva.

Tako su proteklog vikenda učenici 2.a i 2.c razreda OŠ Župa dubrovačka sa svojim učiteljicama i roditeljima posjetili Kazalište Marina Držića i pogledali Bajku o baki Mokoš. U predstavi su podjednako uživali veliki i mali. Netko je prije predstave imao druženje oko kućica, netko poslije predstave u Klubu hrvatskih ratnih invalida. Palo je i slikavanje na atraktivnim lokacijama, a učenici 2. a nisu propustili zapjevati kolendu na skalinima crkve sv. Vlaha s učiteljicama Ankicom Ćuić i Anitom Pavlović.
Koliko smo svi željni ovakvog oblika učenja, napominje učiteljica 2. a razreda Ankica Ćuić, govori i podatak da je u subotu iz Župe došlo 58, a u nedjelju 69 gledatelja.

2.a zahvaljuje tati Draženu i djedu Dragu na besplatnom prijevozu u oba pravca. Do nove izvanučioničke nastave ostaju nam uspomene i fotografije.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist