Kultura

UZ 90. OBLJETNICU Mješoviti zbor Umjetničke škole pripremio glazbenu poslasticu

UZ 90. OBLJETNICU Mješoviti zbor Umjetničke škole pripremio glazbenu poslasticu

Povodom 90 godina djelovanja Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Dubrovačke knjižnice Dubrovnik i Umjetnička škola Luke Sorkočevića organiziraju koncert Mješovitog zbora Umjetničke škole Luke Sorkočevića koji će se održati u srijedu, 27. ožujka, u 19 sati u Saloči od zrcala.

Kao gosti zbora u programu sudjeluju Katarina Mrvalj i Ivo Baule na gitarama.

Srednjoškolski mješoviti zbor Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik broji tridesetak aktivnih članova. Zbor nije jedan od onih kojima je stalo do natjecanja i nagrada, pa natjecateljski duh nije zastupljen koliko je sama ljubav prema glazbi i pjevanju. Zbor nastupa na raznim kulturnim, crkvenim i društvenim događanjima Grada, ali i u inozemstvu. Njegovi članovi vesele se putovanjima, gostovanjima i druženjima jer uz pjesmu nikad nije dosadno. Repertoar sadrži skladbe duhovnog i svjetovnog karaktera kao i kulturnu baštinu Grada.

Voditeljica zbora Maja Marušić rođena je u Dubrovniku. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stječe u glazbenoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Maturirala je violinu 1985. godine u klasi prof. Žarka Grega te teorijski odjel. 1989. godine diplomirala je na teorijskom odjelu Muzičke akademije u Sarajevu. Profesorica je teorijskih predmeta i voditeljica Mješovitog zbora u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Od 1996. do 2017.godine vodila je dječji zbor ‘Anđeli’ – Umjetničke škole LukeSorkočevića Dubrovnik s kojim je 2001.godine osvojila Zlatnu plaketu na 44. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu.Osnivačica je i voditeljica: Djevojačkog zbora ‘Amorette’ (2008. – 2016.); Ženskog zbora ‘Divone’ (2016. – 2018.). Bila je umjetnička voditeljica ženske klape ‘Fortuna’ (2002. – 2012.), te muške klape ‘Ragusavecchia’ (2008. – 2010). Stalni je i aktivni član Dubrovačkog komornog zbora od 1994. godine.Za potrebe programa Dubrovačkih ljetnih igara, umjetnička je voditeljica ‘Festivalskog zbora’ – u predstavama ‘Michelangelo’ i ‘Kafetarija’. Od 2018. godine voditeljica je Katedralnog zbora Dubrovnik.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist