Aktualno

UVOD U WEB PROGRAMIRANJE Nastavak besplatnih radionica Informatičkog kluba Futura

UVOD U WEB PROGRAMIRANJE Nastavak besplatnih radionica Informatičkog kluba Futura

Informatički klub Futura u četvrtak 2. studenog održao je prvu radionicu iz novog ciklusa besplatnih radionica Uvod u web programiranje za srednjoškolce, studente i građane.

Na prvoj radionici polaznici su se upoznali kako funkcionira web, što su web preglednik, web klijent i web poslužitelj. Nakon toga sa praktičnim primjerima i zadacima je odrađen kratak uvod u HTML i osnove JavaScripta.  

Radionice Uvod u web programiranje će se nastaviti održavati svaki drugi četvrtak od 17 do 19.30 u dvorani B01 na Sveučilištu u Dubrovniku. (Ćira Carića 4) Sljedeća radionica iz ovog ciklusa je 16. studenog, na kojoj će se polaznici upoznati s osnovama CSS-a, s objektnim modelom HTML-a (DOM – Document Object Model), te pristupom i manipulacijom HTML elementima pomoću JavaScripta uz praktične primjere i zadatke.  

S radionicama Uvod u web programiranje Informatički klub Futura sudjeluje u Europskom tjednu programiranja 2017. 

Informatički klub Futura ovaj ciklus besplatnih radionica održava u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. 

 

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist