Aktualno

Uvest će informatiku i alternativu za vjeronauk

Svi u Hrvatskoj u javnim školama, javnim fakultetima moraju imati besplatno školovanje ukoliko redovito ispunjavaju svoje obveze i ne samo kada je riječ o školarinama nego i smještaj u domove i udžbenike.

Izjavio je to ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u razgovoru za HRT. Jovanović je dodao kako pri tome računa na pojačani proračun za školstvo te novac iz fondova EU-a.

Ministar je najavio i novosti za učenike – dobivaju obveznu informatiku i to od prvog razreda osnovne škole, te zdravstveni (spolni) i građanski odgoj u 7. i 8. razredu. Jovanović planira uvesti i alternativni predmet vjeronauku u osnovnim školama, te strukovnu državnu maturu od sljedeće godine.

U skladu s tim potpuno bi se trebali promijeniti nastavni planovi i programi, kao i metode učenja i poučavanja. Već se rade novi kriteriji za upis u srednje škole, ali i novi kriteriji za izbor i reizbor ravnatelja. Više će biti školskog, studentskog i rekreativnog sporta, a vrhunskim sportašima Jovanović želi vratiti dignitet.
 

Pročitajte još

Trošak uvođenja eura bit će jednokratan. Cijene će rasti zbog zaokruživanja

Dulist

NIKOLINA TROJIĆ Kriza je gospodarstvo županije koštala 1,6 milijardi kuna

Dulist

PROSLAVA DANA POLICIJE Pavličević: Mjerilo našeg rada su sugrađani. Najvažnija je njihova sigurnost

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija