Sport

Utrka dubrovačkih predškolaca u subotu na Stradunu

blank

Atletski klub Dubrovnik u nedjelju, 4. svibnja u 16 sati organizira utrku predškolske djece.

– Najprije će startati dječaci, potom djevojčice, a zatim i njihovi roditelji. Prijavljeno je više od 200 mališa, srednjiša i stariša, te oko 150 roditelja. Članovi atletskog kluba će svakom djetetu nakon prolaska kroz ciljnu ravninu uručiti prigodnu medalju – ističe se u pozivu iz AK Dubrovnik.

Sudionici utrke, koja se organizira u suradnji s UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, Dubrovačkim savezom sportova i Dječjim vrtićima Dubrovnik, trebaju doći kod Velike Onforijeve fontane oko 15:30 sati gdje će svi sudionici dobiti prigodnu majicu s logom utrke, a tu će i startati. Ciljna traka bit će kod Sponze.

Preporuka je da djecu doprate po dvije osobe, tako da i na startu i u cilju pored sebe imaju nekog poznatog. Bit će dozvoljeno da uz trogodišnjake trči netko stariji.

Utrka dubrovačke predškolske djece koja nosi naziv “Volim trčati” bit će najveseliji uvod u prvi Dubrovački međunarodni polumaraton koji će se održati 10. svibnja 2015. godine u Dubrovniku, u organizaciji Grada Dubrovnika u suradnji s AK “Dubrovnik”.

Prošlog tjedna u Dubrovniku je boravio i stručni tim iz američkog grada Montereya, predvođen legendarnim maratoncem i organizatorom Big Sur maratona Williamom Wallyjem Kastnerom i direktorom portlandskog maratona Lesom Smithom čije su iskustvo i savjeti od izuzetnog značaja za uspješnu organizaciju dubrovačke utrke u kojoj se očekuje učešće oko tisuću domaćih i svjetskih trkača.

Tijekom boravka u Dubrovniku američki tim se sastao s predstavnicima Grada Dubrovnika, Policijske uprave, Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, atletskog kluba “Dubrovnik”, Prometnog poduzeća Libertas i drugim gradskim uredima i službama bez kojih organizacija polumaratona ne bi bila izvediva, te je na završnom susretu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem zaključeno kako Dubrovnik ima sve preduvjete za organizaciju prvoklasne sportsko-kulturne manifestacije u kojoj će, osim publike, trkače bodriti pjesma dalmatinskih klapa, kao dio svjetske kulturne baštine, te članovi glazbenih i plesnih skupina.

 

Tekst: AK Dubrovnik

Pročitajte još

Stravaganza Nika Kmetovića druga na Mrduji!

Dulist

[FOTO] LAPAD RUN Uz plemeniti cilj trči se s osmijehom, evo tko je bio najbrži!

Dulist

REGIONALNA LIGA Mladost petercima dobila Jug

Dulist