AktualnoUrednički izbor

USPIO PROJEKT DULISTA Hvala vam! Ovo ste vi, Vlahovi ljudi

dulist vlaho17
Dubrovnik Old town photo shoot

Hvala vama, svim imenjakinjama i imenjacima našeg Parca, na današnjem sudjelovanju u fotografskom projektu DuLista ususret monografskom izdanju ‘Svi Vlahovi ljudi’! Oduševili ste nas, raznježili i izmamili nam suze i smijeh.

Znamo, neki su bili spriječeni, ali svi ste duhom bili s nama – i našim Parcem.

Među nama su bili i najstariji Vlahovi imenjaci pa za sad možemo pretpostaviti kako je gospar Vlaho Suhor među najstarijima, a tek su mu 82. godine. Oduševljeni smo i time što su se pozivu odazvale i mlade obitelji koje nastavljaju tradiciju čašćenja našeg nebeskog zaštitnika pa su na Stradun doveli svoje najmlađe članove obitelji. Neki od njih tek će u siječnju 2022. napuniti godinu dana. Naš projekt izišao je i izvan granica ne samo Dubrovnika nego i Lijepe naše pa je među Vlahovim imenjakinjama bila i Blaženka iz Mostara. Ona je ‘potegnula’ do Grada kako bi ponosno stala pred Parčevom crkvom i stvorila uspomenu za cijeli život, sv. Vlahu u čast.

Monografsko izdanje ‘Svi Vlahovi ljudi’ ugledat će svjetlo dana za mjesec dana, svi vi koji ste se danas upisali i sudjelovali, ostvarit ćete popust i dobiti današnju fotografiju na poklon!

Također molimo, ukoliko ste sudjelovali, a nekim slučajem vas nismo uspjeli upisati, da nam pošaljete vaše ime, prezime i broj mobitela na info@dulist.hr kako bismo ažurirali popis svih današnjih sudionika, a bilo vas je oko stotinu. Želja nam je, naime, da uz vašu fotografiju i sva vaša imena budu trajno upisana u našem mografijskom izdanju.

Posebnu zahvalu upućujemo našem gosparu Lukši Malohodžiću te naravno, našim pustolovima u visinama Zvonimiru Pandži i Maroju Sardeliću, koji je s dronom ‘nadgledao’ situaciju, dok je situaciju s ‘terena’ s fotoaparatom podno crkve svetog Vlaha pratio naš Dubravko Lenert. Hvala i svim kolegama koji su procijenili da je ovaj naš fotografski projekt vrijedan medijskog spominjanja! Uživajte u našoj fotogaleriji s ovog prekrasnog dana i druženja s imenjacima svetog Vlaha, a fotografiju s visina premijerno ćete moći potražiti u našem monografijskom izdanju Svi Vlahovi ljudi.

Živio sveti Vlaho!

Dubravko Lenert/DuList

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist