DuList PROMO

[USKRS NA PJATU] Restoran FortyFour donosi recept za patku s lećom i demiglaceom

44 web

Uskrsna ponuda restorana FortyFour prožeta je sofisticiranim interpretacijama tradicionalnih okusa, a upravo je konfitirana patka s toplom salatom od leće i bogatim demiglace umakom savršen primjer tog promišljenog pristupa.

SASTOJCI (za 4 osobe)
Četiri pačja batka i zabatka (oko 1 kg)
Svinjska mast
200 g leće
Dvije mrkve (sitno)
Dva mlada luka (sitno)
100 g pancete (sitno)
Sol, papar, limunov sok
Demiglace umak (domaći ili gotov)
Krema od pečene mrkve (po želji)

PRIPREMA
Priprema patke
Batke i zabatke stavite u rasol na 2 sata. Nakon toga ih posušite papirnatim ručnicima. Meso zatim kuhajte u svinjskoj masti na 80 °C, 7 sati. Kad je gotovo, izvadite iz masti, pustite da se ocijedi, a zatim završite u pećnici na 180 °C još 6 minuta kako bi koža postala hrskava.

Topla salata od leće
Leću i nasjeckanu mrkvu skuhajte zajedno u vodi dok ne omekšaju (oko 20-25 minuta). U međuvremenu sotirajte nasjeckani mladi luk i pancetu na malo masnoće. Ocijedite leću i mrkvu pa ih u tavi pomiješajte sa sotiranim lukom i pancetom. Začinite solju, paprom i limunovim sokom po ukusu.

Posluživanje
Na pjat složite toplu salatu od leće. Na vrh stavite konfitirani pačji batak i zabatak. Sve zajedno prelijte s jednom ožicom demiglace umaka. Po želji dodajte kremu od pečene mrkve za vizualni i okusni kontrast.

SAVJET KUHARA
Ako imate vremena i ostataka kostiju (posebno junećih) iskoristite ih za pripremu domaćeg demiglace umaka. Kuhajte ih zajedno s korjenastim povrćem (mrkva, celer, luk) u 1.5 litri vode, na tihoj vatri barem 48 sati. Procijedite, ohladite i čuvajte u hladnjaku.

Za nadolazeće blagdane rezervirajte svoje mjesto pozivom na broj: 099 529 0440.

Pročitajte još

ŠTO NAPRAVITI KADA VAS UGRIZE POSKOK? Ne brinite, Opća bolnica Dubrovnik ima dovoljno doza protuotrova

Dulist

STUDENAC DARUJE ULAZNICE Ne propustite ‘Medeju’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist