Aktualno

USKORO ZAVRŠAVA MORATORIJ Provjerite čeka li vas ovrha!

Od 19. listopada nastavlja se provedba ovrhe, nakon šestomjesečnog moratorija. Stoga Fina poziva sve građane koji imaju nepodmirenih dugovanja ili misle da je neki vjerovnik pokrenuo prisilnu naplatu njihovoga duga, da besplatno putem sustava e-Građani provjere, očekuju li ih neke ovrhe.
Naime, putem sustava e-Građani pristupa se aplikaciji e-Blokade, u kojoj se nalazi Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje, odnosno popis neizvršenih osnova za plaćanje za pojedinog ovršenika.
-Preporučamo ovršenicima da preuzmu detaljnije pojašnjenje podataka iz Očevidnika, u kojem su pojašnjeni svi pojmovi vezani uz ovršni postupak, kao i način čitanja podataka iz Očevidnika. Nakon provjere, najbolje bi bilo javiti se vjerovniku, odnosno ovrhovoditelju za dogovor oko otplate duga, s ciljem izbjegavanja daljnjih, nepotrebnih troškova – navode iz Fine.
Ovršenici mogu online, bez potrebe dolaska u poslovnicu, besplatno otvoriti zaštićeni račun na kojeg poslodavac i drugi uplatitelji uplaćuju novčana sredstva koja su izuzeta od ovrhe. Od ovrhe je izuzet iznos od tri četvrtine neto plaće ovršenika, ali ne više od dvije trećine prosječne neto plaće u RH, a ako je plaća manja od prosječne, od ovrhe se izuzima iznos od dvije trećine iznosa plaće. Primjerice, ako vam neto plaća iznosi 4.000,00 kn, na zaštićeni račun bit će vam uplaćeno 3.000,00 kn, dok će 1.000,00 kn otići na podmirenje ovrhe. Ako je plaća radnika jednaka ili veća od 6.434,00 kn, od ovrhe je izuzet iznos od 4.289,33 kn.

Pročitajte još

U Dalmaciju sljedeći tjedan stiže hladni val, trajat će nekoliko dana

Dulist

Ponovno otvorena Kneževa barokna kapelica u Dvoru posvećena rođenju Blažene Djevice Marije

Dulist

Interaktivne radionice Pričopričanja u Saloči od zrcala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija