DuList PROMO

USKORO KREĆE JOŠ JEDNA ARTUPUNKTURA Terapija Zagreba umjetnošću

USKORO KREĆE JOŠ JEDNA ARTUPUNKTURA Terapija Zagreba umjetnošću

Turistička zajednica grada Zagreba je u suradnji s partnerima pripremila drugo izdanje Artupunkture – jedinstve umjetničke platforme koja spaja autore, programe, djela, prolaznike, posjetitelje i grad.

Još jednom od 15. rujna Zagreb će na svojim ulicama, trgovima i u parkovima ugostiti sve one koji ne mogu i ne žele ostati imuni na ljepotu svakog eksponata; one koji jedva čekaju nove susrete kreativnosti i ekspresivnosti. Na posve uobičajenim i potpuno neuobičajenim lokacijama – u prostorima galerija, na ulicama i trgovima, u parkovima, na fasadama zgrada, na ulici, u izlozima ‘propisat’ će se posebna kulturno – urbana terapija. Umjetnici će dodirom, pokretom kista, umjetničkim instalacijama, projekcijama, oblikovanjem objekata i skulptura ili igrom svjetla i sjene podariti umjetnost Zagrepčanima i njihovim gostima.

USKORO KREĆE JOŠ JEDNA ARTUPUNKTURA Terapija Zagreba umjetnošću

Artupunktura u svojem drugom izdanju donosi bogat i raznovrstan program s čak 15 novih umjetničkih projekata, a to su: Art Bubble; Art Future; ART in my KVART, ART by KNAP!; Artupunktura u Dubravi; Čitanje grada; Izložba na cesti; Karas + Kvart; Ljubav na sunce – solarna projekcija ‘Ljubav oko svijeta’; Mediteranom bučan Boris Bućan – Razigrani Petar Dolić Dijonizijski ples na Gvozdu; MUO na Mažurancu; Pupoljci; Svijet robota; ‘Treba ići!’ I.K. Hommage Ivanu Kožariću; Trešnjevka se budi! #3 te 30 prizora za 30 godina hrvatske samostalnosti.

Uz nove projekte potrebno je osvrnuti se i na prošlogodišnje partnere koji su pripremili nova izdanja svojih 8 umjetničkih projekata: ALU perspektiva 2; Art & Grad; Art Zagreb 2022; Galerija Ilica: Otvorena knjiga; Projekt Ilica: Q’ART – BUJAN RUJAN; Reli po galerijama; 36 Mountains Festival te 57. zagrebački salon ‘Mi smo se pojavili kao strategija vječnosti’ gdje će se održati i svečano otvorenje. Drugu godinu za redom Zagrepčane i goste dočekuje svojevrsna terapija kulturom- Artupunktura koja briše granice između svakodnevice i iscjeljujućeg djelovanja umjetnosti. Ovo je jedinstveni projekt TZGZ-a i partnera kojem su se priključili brojni sudionici sa svojim programima, a kroz koji stavljamo dodatni naglasak na kulturni turizam našeg grada. Naime, više od 40 posto svih putovanja u Europi motivirano je upravo nekim kulturnim događanjem, programom ili poticajem, stoga, Artupunktura, povezujući kulturu i turizam, stavlja naglasak na područje suvremene kulture, odnosno razvoj kulturne ponude i pozicioniranja grada Zagreba kao kreativnog središta i odredišta urbane kulturne scene ovog dijela Europe. Artupunktura je veliki, cjeloviti, sveobuhvatni društveni proces gdje umjetnost pruža viziju i liječi te etablira jesen u Zagrebu kao vrijeme za buđenje svijesti o vrijednosti stvaranja. Prva terapija Artupunkturom prošle je godine uspješno oplemenila metropolu te udahnula novi život njenoj kulturno umjetničkoj sceni, stoga pozivam sve da ove godine ne propuste uživati u raznim programima koje su pripremili brojni domaći i strani umjetnici, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Krajnji cilj Artupunkture je razviti prepoznatljivo događanje u jesenskom razdoblju, koje bi s vremenom postalo jedinstveno događanje i novi motiv za dolazak u Zagreb, a mjesec rujan postao bi tako rezerviran za kulturu i umjetnost.

Ovo drugo izdanje Artupunkture donosi uistinu bogat i raznolik program s osebujnim umjetničkim tragom i prepoznatljivim pričama. Doživite Zagreb u kojem se, kao posebna i bez sumnje najugodnija terapija, slave umjetnost i umjetnici. Detaljni programi i lokacije dostupni su na službenoj stranici i na društvenim mrežama Turističke zajednice grada Zagreba.

USKORO KREĆE JOŠ JEDNA ARTUPUNKTURA Terapija Zagreba umjetnošću

Pročitajte još

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist