Aktualno

URUČENE NAGRADE LAUREATIMA ‘Dubrovnik je inspiracija. Vaše nasljeđe je neponovljivo’

Uz Dan Grada Dubrovnika i Festu sv. Vlaha na danas održanoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja. Godišnje nagrade, odnosno Nagrade Dubrovnika za 2022. godinu dobili su Lady Jadranka Beresford-Peirse, Paul Davies, bračni par Fred i Phyllis Meurer iz Montereya, MMA borac Ante Delija te turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.
Nagrada za životno djelo uručena je dubrovačkom slikaru Josipu Pinu Trostmannu.
Zbog narušenog zdravstvenog stanja nagradu za životno djelo je u ime Josipa Pina Trostmanna preuzeo njegov sin Teo, a prisutnima se porukom obratio i sam slikar koji je rekao kako je posebno ponosan što je svojim pedagoškim radom pomogao brojnoj talentiranoj mladosti.
-Uvjeravam vas da ću i pored svoje poodmakle dobi i narušenog zdravlja nastojati i dalje svojim djelima i koloritom slikati vaš i moj voljeni nam grad – poručio je Trostmann.
U ime nagrađenih zahvalila se Lady Jadranka Beresford-Peirse.
-Svi smo radili što smo bolje mogli. Dubrovnik je jedna inspiracija. Vaše nasljeđe je neponovljivo i drago mi je da sam malo u tome sudjelovala. Živjela uspomena na sv. Vlaha zauvijek – rekla je.
Ove godine počasnim građaninom Dubrovnika proglašen je posmrtno dobio talijanski pravnik, pedagog i političar Francesco Cossiga. Njegovi nasljednici nisu zbog obveza bili u mogućnosti doći u Grad, ali su poručili kako će što skorije doći.

Pročitajte još

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi, spasi nečiji život!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija