Aktualno

Uručena priznanja za osvajanje Plavog cvijeta

plavi28

Povodom osvajanja Plavog cvijeta za najuređenije turističko mjesto iznad 10 tisuća stanovnika, gradonačelnik grada Andro Vlahušić organizirao je večeras u Revelinu zajedničko druženje svih onih koji su doprinijeli da ovo vrijedno priznanje dobije upravo Dubrovnik.

Na prijemu u Revelinu uručena su i priznanja najzaslužnijima koji su svojim radom doprinijeli osvajanju ovih nagrada. Priznanja su tako uručena hotelima, turističkim i obrtničkim zajednicama, gradskim i županijskim poduzećima i institucijama te medijima.

– Za Plavi cvijet koji je Dubrovnik ove godine svakako zaslužio, zaslužni su svi turistički djelatnici, restorani, vlasnici trgovina, svi oni koji su dali dio sebe, zato što su  u to toliko vjerovali. Danas, 31. listopada, imamo 97 posto više gostiju u odnosu na lani. Ostvareno je i 32 posto više noćenja, imali  smo dnevno 2 tisuće osoba. Svi ste zaslužni za to – rekao je uvodno gradonačelnik Vlahušić osvnuvši se i na gradsku odluku da se građevinski radovi izvode u srcu turističke sezone.

– Ovo ljeto smo znali da moramo početi raditi. Naša druga najjača gospodarska djelatnost građevinarstvo ne stoji dobro, GP je otišao u stečaj. Od 15. lipnja do 15. rujna odlučili smo otvoriti 22 gradilišta, zaposlili smo preko 1500 ljudi. Ove jeseni imao čak 30-ak gradilišta, a danas sam potpisao ugovor sa dvije tvrtke za uređenje 10 000 kvadrata nogostupa u Lapadu – istaknuo je gradonačelnik dodavši kako grad namjerava u suradnji sa jednom francuskom školom otvorit i visoku školu za ugostiteljstvo.

U ime nagrađenih okupljenima su se obratili direktorica hotela Excelsior Jasna Đurković i direktor Čistoće Pero Kaciga.

Pročitajte još

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist