Županija

Uređena staza poviše naselja Krstac, Klokurići i Brašina

zupa dubrovacka staza

Kroz svoje redovne aktivnosti Komunalno društvo Župa dubrovačka d.o.o. veliku pažnju pridaje održavanju čistoće javnih površina te kontinuirano podiže razinu čistoće i urednosti naselja u Općini.

Nedavno su djelatnici Komunalnog društva pristupili uređenju pješačke staze poviše naselja Krstac, Klokurići i Brašina. Imajući u vidu da je taj prostor bio dosta zapušten i obrastao, vidljivo je da su djelatnici Komunalnog društva uložili veliki trud da urede i ovaj dio Župe.

Pješačka staza dužine oko 3 kilometra i širine oko 1,5 m je dio puta koji se koristio još u vrijeme Rimskog carstva, a obnovljen je u vrijeme vladavine Francuza. Kako bi zasjala u još većem sjaju trenutno se na stazi rade vidikovci sa klupama. U narednom periodu staza će se spojiti na pješačku stazu poviše mjesta Zavrelje te na istok širiti dalje poviše sela u Buićima. U suradnji Općine i Turističke zajednice Župa dubrovačka pješačka staza će se urediti i označiti kako bi kao takva upotpunila turističku ponudu Župe dubrovačke.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist