Aktualno

URBANISTIČKI PLAN NA JAVNOJ RASPRAVI Shelkov korak bliže uređenju Jakljana

Jakljan

Započela je Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ‘Jakljan’. Javni uvid trajat će 30 dana, a javno izlaganje predviđeno je za utorak, 30. ožujka 2021. godine, s početkom u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. S obzirom na epidemiološke mjere i ograničeni broj sudionika Grad Dubrovnik omogućio je online prijenos, kako bi što više građana moglo sudjelovati u procesu.

Treba podsjetiti kako je bivše odmaralište na ovom otočiću zakupila tvrtka Renesansa ruskog poduzetnika Mikhaila Shelkova. Želja mu je, naveli su nakon uzimanja u zakup iz ove tvrtke, u potpunosti renovirati nekretninu koja je desetljećima bila zapuštena i sada je u derutnom stanju. Ukupna površina bivšeg odmarališta je više od 22 tisuće četvornih metara, a pod koncesiju su ušli i okolni okoliš i bungalovi.

-Cilj je obnoviti i očuvati vrijednost odmarališta, ponovno ga aktivirati kao smještajno-ugostiteljski objekt i blisko surađivati s lokalnom zajednicom – naveli su iz Renesanse.

Upravo radi stvaranja preduvjeta za početak obnove, ali i izgradnje novi objekata tipa vila, donosi se Urbanistički plan uređenja, koji je na Gradskom vijeću u listopadu prošle godine izazvao burnu raspravu. -Ne vidim javni interes, odnosno što stanovnici s područja Šipana imaju od ovog projekta – iznio je tada vijećnik stranke Srđ je Grad Nikša Selmani upitavši i je li riješeno pitanje pomorskog dobra.

Gradonačelnik Mato Franković odgovorio mu je kako se raspravlja smo o zoni koju je RH iznajmila privatnom investitoru za iznos od 2,2 milijuna kuna godišnje. On je dobio obvezu da u roku od tri godine zemljište privede svrsi. Ostale su mu još dvije godine te je podnio zahtjev za izradu UPU-a, što će mu omogućiti realizaciju investicije. Planiran je lijepi resort, rekao je tada, koji će biti dodana vrijednost Grada Dubrovnika. Investitor je uzeo u zakup i Vilu Auroru u Trstenome te ima zemljište i na Mljetu.

-Čovjek se javio na natječaj, naravno da će tamo investirati novac da bi zaradio, a dodatni benefit gradu bit će proširenje turističke ponude. Ne možemo znati koga će zaposliti, ali sad je tamo smeće i drača, a u budućnosti uredno, urbanizirano sukladno svim prostorno-planskim uvjetima – iznio je dalje tijekom rasprave gradonačelnik.
Svi oni koji žele sudjelovati u raspravi u utorak putem online sustava trebaju se prethodno prijaviti na e-mail: javna.rasprava@dubrovnik.hr na način da pošalju svoje podatke (ime, prezime i e-mail adresa) najkasnije do 9:00 sati na dan održavanja javnog izlaganja kako bi im se na vrijeme mogla uputiti pozivnica za online video poziv i upute.

 

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

USUSRET 24. MARATONU Izaslanstvo Udruge lađara Neretve na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

ČETVRTO IZDANJE LUKSUZNOG MAGAZINA Stigao je novi Just Dubrovnik!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija