Aktualno

URBANISTIČKI PLAN NA JAVNOJ RASPRAVI Shelkov korak bliže uređenju Jakljana

Jakljan

Započela je Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ‘Jakljan’. Javni uvid trajat će 30 dana, a javno izlaganje predviđeno je za utorak, 30. ožujka 2021. godine, s početkom u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. S obzirom na epidemiološke mjere i ograničeni broj sudionika Grad Dubrovnik omogućio je online prijenos, kako bi što više građana moglo sudjelovati u procesu.

Treba podsjetiti kako je bivše odmaralište na ovom otočiću zakupila tvrtka Renesansa ruskog poduzetnika Mikhaila Shelkova. Želja mu je, naveli su nakon uzimanja u zakup iz ove tvrtke, u potpunosti renovirati nekretninu koja je desetljećima bila zapuštena i sada je u derutnom stanju. Ukupna površina bivšeg odmarališta je više od 22 tisuće četvornih metara, a pod koncesiju su ušli i okolni okoliš i bungalovi.

-Cilj je obnoviti i očuvati vrijednost odmarališta, ponovno ga aktivirati kao smještajno-ugostiteljski objekt i blisko surađivati s lokalnom zajednicom – naveli su iz Renesanse.

Upravo radi stvaranja preduvjeta za početak obnove, ali i izgradnje novi objekata tipa vila, donosi se Urbanistički plan uređenja, koji je na Gradskom vijeću u listopadu prošle godine izazvao burnu raspravu. -Ne vidim javni interes, odnosno što stanovnici s područja Šipana imaju od ovog projekta – iznio je tada vijećnik stranke Srđ je Grad Nikša Selmani upitavši i je li riješeno pitanje pomorskog dobra.

Gradonačelnik Mato Franković odgovorio mu je kako se raspravlja smo o zoni koju je RH iznajmila privatnom investitoru za iznos od 2,2 milijuna kuna godišnje. On je dobio obvezu da u roku od tri godine zemljište privede svrsi. Ostale su mu još dvije godine te je podnio zahtjev za izradu UPU-a, što će mu omogućiti realizaciju investicije. Planiran je lijepi resort, rekao je tada, koji će biti dodana vrijednost Grada Dubrovnika. Investitor je uzeo u zakup i Vilu Auroru u Trstenome te ima zemljište i na Mljetu.

-Čovjek se javio na natječaj, naravno da će tamo investirati novac da bi zaradio, a dodatni benefit gradu bit će proširenje turističke ponude. Ne možemo znati koga će zaposliti, ali sad je tamo smeće i drača, a u budućnosti uredno, urbanizirano sukladno svim prostorno-planskim uvjetima – iznio je dalje tijekom rasprave gradonačelnik.
Svi oni koji žele sudjelovati u raspravi u utorak putem online sustava trebaju se prethodno prijaviti na e-mail: javna.rasprava@dubrovnik.hr na način da pošalju svoje podatke (ime, prezime i e-mail adresa) najkasnije do 9:00 sati na dan održavanja javnog izlaganja kako bi im se na vrijeme mogla uputiti pozivnica za online video poziv i upute.

 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist