Aktualno

UPITNIK ZA SINODALNO SAVJETOVANJE Vjernici pozvani doprinijeti obnovi Crkve

upitnik sinodalni hod

Upitnik za sinodalno savjetovanje Dubrovačke biskupije dostupan je od Nedjelje krštenja Gospodinova 9. siječnja na župama u tiskanom obliku, gdje ga vjernici mogu preuzeti, ispuniti i vratiti u predviđene kutije, javljaju iz Dubrovačke biskupije. Prošireni online upitnik prilagođen djeci, mladima, odraslima i osobama treće životne dobi dostupan je na mrežnoj stranici https://db.hr/sinoda/ u digitalnom obliku.

Ispunjavanje anonimnog upitnika prva je faza sinodalnog savjetovanja. Osim različitim dobnim skupinama vjernika, upitnik je prilagođen i osobama koje pripadaju drugim vjerskim zajednicama, kao i osobama koje nisu religiozne.

Iz Dubrovačke biskupije podsjećaju kako je početkom listopada 2021. godine u Crkvi započela XVI. Opća redovna skupština biskupske sinode ‘Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje’. Papa Franjo pozvao je cijelu Crkvu na sinodalni hod kako bismo ojačali zajedništvo i sudjelovanje u zajedničkom poslanju. Svojim savjetima, iskustvima i očekivanjima svaki je vjernik pozvan doprinijeti obnovi Crkve i razvijanju sinodalnog načina života. Biskupijska etapa sinodalnog putovanja trajat će do lipnja 2022. godine i podijeljena je u tri faze. Prva faze je ispunjavanje anonimnog upitnika koji će u tiskanom obliku biti dostupan na župama diljem biskupije do kraja veljače, a u digitalnom obliku na web stranici biskupije sve do kraja travnja. U drugoj fazi predviđenoj za veljaču, ožujak i travanj održat će se susreti – savjetovanja po župama, institucijama i raznim organizacijama, dok će završna treća faza biti zasjedanje Skupštine i izrada izvješća.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist