DuList IN

Otvoren drugi mini filmski festival Unseen, evo što vas večeras čeka u Cavtatu

Otvoren drugi mini filmski festival Unseen, evo što vas večeras čeka u Cavtatu

Drugi mini filmski festival Unseen otvoren je u srijedu, 26. rujna u Domu kulture u Cavtatu, a do 30. rujna, donijet će čak tri različite filmske selekcije, uz radionički, diskurzivni i glazbeni festivalski program.

Nakon kratkih pozdravnih govora koordinatorice programa Karle Crnčević te Ivane Ivković u ime žirija, koordinator diskurzivnog programa festivala Mario Kikaš najavio je prve projekcije kojima je otvoren drugi mini filmski festival Unseen – eksperimentalni film Skoro ništa: i dalje noć Davora Sanvincentija, nagrađen Oktavijanom za najbolji eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma, i dokumentarni film Okupirani bioskop Senke Domanović. Zagrebački bend Porto Morto pobrinuo se za sjajan glazbeni dio večeri.

Do kraja rujna publika će u Cavtatu imati priliku pogledati 17 filmova po izboru festivalskog žirija – Ane Opalić, Ivane Ivković i Srdjane Cvijetić, a prikazat će se i filmska selekcija mreže za revitalizaciju kina Kino Mediteran, te selektora filmskog programa ovogodišnjeg Unseena Vetona Nurkollarija, inače umjetničkog direktora DokuFesta.

Drugim danom Unseena počinje diskurzivni program pa će se razgovor s umjetničkim voditeljem Kina Mediteran Alenom Munitićem, održati danas u 18 sati u Domu kulture Cavtat. Na toj lokaciji od 19 sati slijede projekcije ‘Kratkog Unseena’ – kratkometražnih filmova iz selekcije ovogodišnjeg javnog poziva:

Mihaela Rašica, Glenje (Hrvatska),
Nikolče Popovski, The Last Church Bells (Makedonija)
Marko Šantić, Plavi Petar (Hrvatska)
Hanis Bagashov, Miško (Makedonija)
Sunčana Brkulj, Osjetljivi princ (Hrvatska).

Od 20:30 na programu je i selekcija Kina Mediteran –film Leptiri, turskog redatelja Tolge Karaçelika koji je osvojio glavnu nagradu žirija na Sundance Film Festivalu 2018.

Radionice šahtofonije za djecu održat će se, drukčije od planiranog, u dubrovačkom dijelu programa tijekom listopada o čemu ćete biti pravovremeno ojaviješteni.

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist