Aktualno

United sljedećeg ljeta planira veće zrakoplove iz New Yorka prema Dubrovniku

Američki avioprijevoznik, United Airlines, koji u ljetnom redu letenja prometuje na sezonskoj liniji između New Yorka (Newark) i Dubrovnika, u sljedećem ljetnom redu letenja planira povećanje kapaciteta na ovoj liniji, piše Croatian Aviation.

Američki United najavio je promjene u svom ljetnom redu letenja za sljedeću ljetnu sezonu, a do promjena će doći i na jedinoj liniji ovog avioprijevoznika prema Hrvatskoj. Naime, na liniji između Dubrovnika i New Yorka (koja će iduće godine krenuti s prometovanjem krajem svibnja), i dalje su u planu četiri tjedna leta, no s većim tipom zrakoplova.

Naime, još od uspostave ove linije (u vrijeme lockdown-a u Europi zbog pandemije koronavirusa), United je između dva spomenuta grada prometovao s zrakoplovima tipa B767-300ER koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 214 sjedala raspoređenih u više klasa. S obzirom na popularnost Hrvatske među američkim turistima te činjenicu da je ovo jedina direktna linija između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, United na liniji bilježi odlične rezultate, pa je za ljetnu sezonu 2024. najavljeno blago povećanje kapaciteta.

Naime, umjesto spomenutih zrakoplova tipa B767-300ER, na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa B767-400ER, koji u odnosu na verziju -300ER imaju 15 sjedala više. Valja naglasiti kako su zrakoplovi verzije -400ER značajno mlađi u odnosu na verziju -300ER u floti Uniteda, i to za čak 10 godina.

Ponavljamo, najavljen je jednak broj letova kao ove i prethodnih sezona (4 puta tjedno), u razdoblju svibanj – listopad.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

FINALNI TURNIR KUPA Uskoro kreću sučeljavanja najboljih vaterpolskih klubova!

Dulist

IMATE LI GA KOD KUĆE? S polica se povlači lijek protiv bolova popularan u Hrvatskoj

Dulist

Sjajni rezultati učenica i učenika TUŠ-a na natjecanju ‘Match Race’

Dulist