Aktualno

UNATOČ RADOVIMA U ZL DUBROVNIK Croatia Airlines obavio 86 posto letova

UNATOČ RADOVIMA U ZL DUBROVNIK Croatia Airlines obavio 86 posto letova

Zbog radova u Zračnoj luci Dubrovnik zbog kojih su reducirani letovi, iz Croatia Airlines iznijeli su kako je u prvih sedam dana izvođenja ključnih radova u Zračnoj luci Dubrovnik, odnosno u razdoblju od 8. do 14. studenoga unatoč ograničenjima postavljenim radovima na trenutno najvećem gradilištu u Republici Hrvatskoj, a pridržavajući se svih potrebnih načela sigurnosti putnika, obavljeno 86 posto planiranih letova u sklopu reduciranog opsega letenja u Dubrovnik i iz Dubrovnika, što konkretno znači 42 od ukupno 49 planirana leta te prevezao 4400 putnika. 

U priopćenju dalje navode kako je više od 80 posto putnika pritom je izravno zrakoplovom doputovalo do krajnjeg odredišta, dok je alternativni prijevoz autobusima osiguran za manje od 20 posto putnika i to nakon što je pet letova (10,2 posto ukupnog broja letova) otkazano, a četiri leta (8,2 posto ukupnog broja letova) preusmjerena u Split, isključivo zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Zračnoj luci Dubrovnik, kako prenosi Večernji list.

Sigurnost letenja i letačka ograničenja isključivi su razlog preusmjeravanja ili otkazivanja manjeg broja planiranih letova, jer je sigurnost svakog putnika uvijek bila i ostat će prioritet u poslovanju Croatia Airlinesa. Slijedom navedenog u kompaniji se svakodnevno obavljaju i posebne pripreme s letačkim posadama, kako bi se letovi u Zračnu luku Dubrovnik i u ovom razdoblju restriktivnih uvjeta obavili potpuno sigurno – istaknuli su iz Croatia Airlinesa.

U navedenom je razdoblju Croatia Airlines, također, uveo i dva dodatna leta s ciljem da se što većem broju putnika omogući dolazak do odredišta u najkraćem mogućem vremenu i usluga zračnog prijevoza kakvu očekuju, sukladno čemu je i 14 letova (s ukupno 1003 putnika) preusmjereno sa zrakoplova Airbus na zrakoplov Dash 8-Q400, koji ima manja letačka ograničenja u navedenim restriktivnim uvjetima te može zadovoljiti sve potrebne uvjete koje pred Croatia Airlines postavljaju radovi na uzletno-sletnoj stazi ZL Dubrovnik.

Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist