Aktualno

ULICA IZA GRADA Rekonstruiran cjevovod do Minčete

ULICA IZA GRADA Rekonstruiran cjevovod do Minčete

Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je dotrajali cjevovod kojim se pitkom vodom preko Ulice iza Grada i tvrđave Minčeta opskrbljuje dio povijesne jezgre Dubrovnika.

Kako javljaju iz Vodovoda, nedavni kvar na tom cjevovodu uzrokovao je pojavu vlage na kolniku ispod njegove trase pa je zbog složenosti ovog pothvata koji je uključivao i radove na visini bilo potrebno zatvoriti promet na tom području.

– Uzrok kvara bila je dotrajalost cjevovoda. Iako je u pitanju bila cijev s kojom do sada nije bilo problema, odlučeno je zbog starosti tog dijela mreže izvršiti zamjenu kompletnog cjevovoda na tom području – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, koji je napomenuo i da su radovi rađeni u noćnim satima upravo kako bi se ometanje prometa na tom području svelo na najmanju moguću razinu.

– I ova investicija je nastavak naših aktivnosti na poboljšanju vodoopskrbe i odvodnje u povijesnoj jezgri. Do sada smo uspješno dovršili projekte rekonstrukcije vodovodnih cjevovoda u Ulici od Tabakarije i Hliđinoj ulici te mreže odvodnje na više lokacija, uključujući i Ulicu Marina Getaldića, a trenutno se vrše radovi na rekonstrukciji vodovodne i hidrantske mreže na Pelinama. Kako je ovaj cjevovod značajan za opskrbu povijesne jezgre, odlučili smo i ovdje zamijeniti dotrajalu cijev, umjesto da samo saniramo mjesto puknuća. Cilj nam je dugoročno osigurati što kvalitetniju opskrbu pitkom vodom svih dijelova grada i zato se u pravilu, kad god je to moguće, odlučujemo na rekonstrukciju barem dijela vodoopskrbne mreže na kojoj se dogodi kvar – zaključno je izjavio Matušić te uputio pohvalu djelatnicima Vodovoda koji su ovaj iznimno zahtjevan pothvat izveli u najkraćem mogućem roku.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist