Crna kronika

Ukradena Vam je bicikla? Dođite na prepoznavanje!

Policija sumnjiči 19-godišnjaka iz BiH da je tijekom ljetnih mjeseci na području Metkovića ukrao više bicikli, od čega su četiri vraćena vlasnicima, dok za njih pet nisu poznati podaci o vlasnicima.

Stoga se mole građani, kojima su otuđeni bicikli, a nisu prijavili njihovo otuđenje, da dođu u prostorije Policijske postaje Metković radi eventualnog prepoznavanja svog bicikla. Zbog počinjenja kaznenog djela krađe, protiv 19-godišnjaka bit će podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska ostalih otuđenih bicikli.

S obzirom na povećani broj krađa upravo ovih prijevoznih sredstava na području Grada Metkovića, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska savjetuje građanima koje preventivne, odnosno samozaštitne mjere mogu poduzeti kako bi spriječili krađu bicikli, a u slučaju da do toga ipak dođe, kako policiji olakšati traganje za počiniteljem.

Preporuča se građanima da svoj bicikl fotografiraju, te da fotografiraju ili zapišu tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive ili jedinstvene karakteristike po kojima će se bicikl, u slučaju krađe, moći lakše identificirati i pronaći.

Na ulicama, parkiralištima i drugim javnim mjestima, bicikl uvijek treba držati zaključan ili pod nadzorom, jer bilo kakvi lokot bolji je od nikakvog. U dvorištima i stambenim zgradama, preporučamo bicikl zaključati po mogućnosti u garažu ili drugi zatvoren prostor. Svakako treba izbjegavati mračna i usamljena mjesta.

Ljudi često prakticiraju ostavljanje otključanog bicikla prilikom brzih odlazaka u trgovinu ili slična mjesta, ne znajući da su bicikli meta lopova koji ustvari niti ne gledaju neku vrijednost bicikla već im je cilj uzeti, preprodati i pribaviti sebi neku privremenu korist.

Dosadašnjim istraživanjem je utvrđeno da nema specifičnih lokacija krađe, već se krade na raznim mjestima u gradu, iz stambenih zgrada, na ulicama, sa stubišta i sl.

Pročitajte još

Stornirala račune pacijenata, sebi u špag pospremila 4 tisuće kuna

Dulist

Požar u Zatonu lokaliziran

Dulist

NA KORČULI Otuđila nakit vrijednosti 20 tisuća kuna!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija