Aktualno

Udruga Poseban prijatelj predstavila važan novi projekt vrijedan 88 tisuća eura

Dzenita Lazarevic udruga poseban prijatelj predstavljanje projekta u studentskom

U Studentskom domu Dubrovnik predstavljen je projekt “Sustavna potpora u lokalnoj zajednici za kvalitetan put ka punoj integraciji”.

Nositelj projekta je Udruga za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s teškoćama u razvoju Poseban prijatelj iz Dubrovnika, a partneri su Grad Dubrovnik, Općina Lovas, Udruga za rehabilitaicju i edukaciju Visoki jablani iz Rijeke, Hrvatski Zavod za socijalni rad područni uredi Dubrovnik i Vinkovci, Dječji vrtići Dubrovnik i Pčelica iz Dubrovnika, Osnovna škola Marina Držića iz Dubrovnika i Osnovna škola Lovas.

Cilj projekta je unaprjeđenje učinkovitosti sustavnih usluga rane intervencije i osnovno-školske integracije djece s teškoćama u razvoju dostupnih u lokalnoj zajednici. Projekt je vrijedan više od 88 tisuća eura, a sufinancira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH u iznosu od 75 tisuća eura, te Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu nešto većem od 13 tisuća eura. Program rada s djecom trajat će tri godine uz niz aktivnosti. Među ostalim nastavnici i djelatnici stručnih službi sudjelovat će u edukacijama iz bihevioralne analize i rada s djecom s teškoćama u razvoju uz dobivanje potvrde o uspješno završenom programu edukacije, priopćila je Dženita Lazarević, predsjednica Udruge.

 

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist