Aktualno

UDRUGA DEŠA POZIVA Podrška žrtvama i svjedocima kaznenih djela

Svakog 22. veljače diljem Europe obilježava se Dan žrtava kaznenih djela koja ima za cilj javnost osvijestiti o pravima žrtava kaznenih djela. Na taj dan, prema odredbama Europske komisije u državama članicama se kroz različite kanale i aktivnosti senzibilizira građane o ovoj temi.

DEŠA-Dubrovnik je partner u provedbi nacionalnog programa ‘Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela’, programa kreiranog s ciljem pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima pri županijskim sudovima. Osobe zaposlene u okviru programa kao i volonteri svakim radnim danom od 8 do 16 sati, telefonski, osobnim dolaskom po prethodnom dogovoru pružaju emocionalnu podršku, psihosocijalnu podršku i informiraju žrtvu o svim njenim pravima kroz cijelo trajanje sudskog procesa, a po potrebi i nakon njega.

Volonteri svake godine prolaze kroz različite edukacije usmjerene na usavršavanje kompetencija i znanja kako bi što bolje i profesionalnije radili s tražiteljima podrške.

Žrtve i svjedoci kojima je potrebna pomoć i podrška mogu se javiti putem telefona 020 311 625, e-mail adrese zip@desa-dubrovnik.hr ili osobnim dolaskom od ponedjeljka do petka od 8-16h u prostorije DEŠE-Dubrovnik, Frana Supila 8. Podrška je besplatna i anonimna!

Pročitajte još

Ministar Piletić: ‘Rad nedjeljom morat će se plaćati 50 posto više’

Dulist

MAJA I MIRKO: ‘SVIMA OD SRCA HVALA’ Humanitarnom akcijom u Verandi prikupljeno više od 67 tisuća kuna

Dulist

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA Župan: Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim krizama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija