Aktualno

UDOVOLJENI UVJETI NATJEČAJA Kupari idu Avenue grupi, odluka pred Vladom

Kupari

Ponuda Avenue grupe iza koje stoji ruski poduzetnik Sergej Gljadelkin, zadovoljava natječajnim uvjetima za realizaciju projekta Kupari I u Župi dubrovačkoj. Utvrdilo je to povjerenstvo za ocjenu ponuda pristiglih na natječaju sastavu ministar turizma Darko Lorencin, zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, predstojnik DUUDI-a Mladen Pejnović, zamjenik predstojnika DUUDI-a Alen Čičak, načelnik Općine Župe dubrovačke Silvio Nardelli.

– Ponudu Avenue grupe u skladu je s propisanim natječajnim uvjetima, odnosno udovoljava uvjetima Javnog poziva za realizaciju projekta Kupari I., objavljenog 23. svibnja 2015. godine. Povjerenstvo za ocjenu ponuda stoga će zaključkom Vladi RH predložiti donošenje Odluke o izboru Zajednice ponuditelja ( Avenue grupe ), kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja za investitora Projekta Kupari s kojim će se sklopiti ugovor o realizaciji Projekta, kao i donošenje odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje plaže na dijelu k.o. Brašina temeljem prijedloga Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture – navodi se u priopćenju Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Podsjetimo, 12.10. u DUUDI-u su se javno otvarale obvezujuće ponude pristigle na međunarodni natječaj za projekt Kupari I., utvrđeno je da je pristigla obvezujuća ponuda Avenue grupe. Dakle, utvrđeno je kako je zajedničku i jedinu obvezujuću ponudu dostavila zajednica ponuditelja Avenue ulaganja d.o.o. i Avenue Osteuropa GmbH, te da su Avenue ulaganja d.o.o. vodeći član zajednice ponuditelja, dok je hotelska menadžment kompanija Marriott Interantional Inc., branda Ritz- Carlton dostavila izjavu o zajedničkom nastupu u realizaciji projekta Kupari.

Kako navode iz DUUDI-ja, Kupari su eklatantan primjer kako aktivirati bivšu vojnu imovinu za turističke svrhe i jedan od izvrsnih primjera decentralizacije, s obzirom na to da dio prihoda ide upravo jedinici lokalne samouprave. Dodaju kako su u tijeku pripreme i drugih takvih projekata u kojima se aktivira bivša vojna imovina, tako je za projekt Muzil odlukom Vlade već pokrenut postupak kojim se ide u iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta na lokaciji poluotoka Muzil, Grad Pula.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist