Crna kronika

UBOJSTVA U PLOČAMA Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenog 47-godišnjaka

UBOJSTVA U PLOČAMA Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenog 47-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je u ponedjeljak, 28. ožujka 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva, kazneno djelo ubojstva i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 47-godišnjak 25. ožujka 2022. oko 7:40 sati u Pločama (Trg bana Josipa Jelačića), u namjeri da liši života dijete (2005.), iz automatske puške ispalio više hitaca prema njemu te je dijete preminulo na mjestu događaja uslijed zadobivenih prostrijelnih ozljeda.

Osnovano se sumnja i da je istog dana oko 7:55 sati u Pločama, u namjeri da liši života svog brata (1971.), ispalio iz iste automatske puške više hitaca u njegovom smjeru zadavši mu više prostrijelnih ozljeda uslijed kojih brat preminuo.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 47-godišnjak pri počinjenju navedenih kaznenih djela koristio automatsku pušku s većim brojem streljiva i da je u obiteljskoj kući u Pločama držao više desetaka komada streljiva, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Sudac istrage nadležnog suda odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika u trajanju od mjesec dana.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist