Sport

U UTORAK VATERPOLSKI SPEKTAKL U GRUŽU Joković: Neka Goge bude dodatni motiv za dolazak na tribine

U UTORAK VATERPOLSKI SPEKTAKL U GRUŽU Joković: Neka Goge bude dodatni motiv za dolazak na tribine

Ljubitelji vaterpola imaju priliku u utorak, 17. svibnja na bazenu u Gružu biti dio vaterpolskog spektakla, ali i jedne lijepe humanitarne priče. Jugaši, naime, dočekuju splitski Jadran u drugoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske. Eventualnom pobjedom napravili bi veliki korak ka osvajanju 39 naslova prvaka države budući da su u prvoj utakmici dobili Jadran na Poljudu. No, ova utakmica ima i humanitarnu notu budući da je sav prihod od ulaznica i donacija namijenjen liječenju naše osmogodišnje sugrađanke Goge Knego. Više o tome, ali i o očekivanjima rekao nam je u razgovoru vaterpolist Maro Joković.

Kakva očekivanja imate od utakmice i zašto je ona važna?
Veliki smo posao napravili s prvom utakmicom. Dobili smo na gostujućem terenu i to je vrlo važna pobjeda za ovu finalnu seriju jer, realno gledajući, s Jadranom ove sezone imamo velikih problema. Pokazali su malo veću kvalitetu od nas te je u odlučujućim, važnim utakmicama prevaga išla na njihovu stranu. Međutim, mislim da smo u finalnu seriju ušli dosta smireniji nego proteklih utakmica s njima. Ova nam je pobjeda jedan dobar vjetar u leđa i samopouzdanje prije svega za drugu uzvratnu utakmicu koju igramo doma, u Gružu. Uvijek se dičimo time da je Gruž teško osvojiva tvrđava pa nam i to dodatno ulijeva samopouzdanje. Imali smo skoro 10 dana za pripremu i nadam se da će to biti na tragu onoga što smo pokazali u Splitu.

Međutim, čuju se komentari kako su u prvoj utakmici presudne bile greške Jadrana.
Bilo ih je i s naše i s njihove strane. Vidimo da su u izjavama nakon utakmice govorili kako su sami sebe pobijedili. Ne vide tu neku našu dobru igru nego njihove greške koje su razlog poraza. Međutim, analizirajući zadnjih dana snimke, mislim da nam se igra popravila u odnosu na prošle utakmice protiv njih i sigurno je da nisu samo greške bile uzrok njihovog poraza. Mi smo imali i dva, tri elemenata iznenađenja s kojima se nisu dobro snašli. Pitanje je hoćemo li uspjeti ponoviti taj angažman kojega smo imali tada.

Važan element igre u Gružu svakako su navijači.
Navijači su, pogotovo u finalnoj seriji, oduvijek neizostavni dio i dodatni impuls za svakoga od nas koji igra pred domaćom publikom. Dosta puta su bili možda čak i presudni faktor jer naša publika zna prepoznati trenutak kad iskoristiti ‘presinge’ na protivnika i na suca. Dobar je to vjetar u leđa. Naravno, pozivam sve da dođu na utakmicu, a ovog puta imaju i razlog više. Utakmica je humanitarnog karaktera te svi koji dođu sudjeluju u humanitarnoj akciji za našu Gogu Knego. Nadam se da će i to biti dodatni motiv, uz vaterpolski spektakl, da se ljudi odazovu i dođu u utorak u 18:30 u Gruž i prisustvuju vaterpolskom spektaklu iz kojeg će, nadam se i ovaj put, Jugaši izaći kao pobjednici.
Uz sami vaterpolo i draž kojeg nosi završnica sezone, Goge je jedan dodatni motiv za sve nas, kako bismo pomogli našoj maloj sugrađanki.

Za kraj spomenimo kako je cijena ulaznice 10 kuna, a osim toga na ulazima na bazen bit će postavljene kutije s oznakom #sjugomzagogu u koje će gledatelji moći dati svoj prilog.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist