DuList PROMO

U SUBOTU Prezentacija u Pridvorju ‘Ekološka poljoprivredna proizvodnja, primjer dobre prakse vinarije Križ’

U SUBOTU Prezentacija u Pridvorju 'Ekološka poljoprivredna proizvodnja, primjer dobre prakse vinarije Križ'

Udruga Agroturizam Konavle organizira prezentaciju ‘Ekološka poljoprivredna proizvodnja, primjer dobre prakse vinarije Križ’ u subotu, 18. veljače 2023. u Samostanu sv. Vlaha, Pridvorje s početkom u 18 sati.

Dr. sc. Marijeta Čalić i Denis Bogojević Marušić će podijeliti svoje iskustvo uzgoja grožđa i prerade vina vinarije Križ koja se od 2008. bavi ekološkim uzgojem vinove loze te su prvi certificirani ekološki proizvođači grožđa u županiji.

Ova prezentacija se provodi u okviru projekta ‘NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma’ te je nastavak jučerašnjeg predavanja dr. sc. Dijane Posavec iz Centra dr. Rudolfa Steinera koja je okupljenima održala predavanje o biodinamičkoj agrikulturi i osnovnim postulatima, metodama i tehnikama biodinamičkog uzgoja.

Nakon edukacijskog ciklusa Agroturizam Konavle planira tijekom ožujka 2023. godine organizirati edukacijsko putovanje i posjetiti primjere dobre prakse kako bi potakli projektne ideje i dali novi inpuls daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima.

Projekt ‘NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma’ provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist