Crna kronika

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

mup policija03

Policijski službenici Policijske postaje Ston su u jutarnjim satima 15. ožujka, na području općine Ston, zaustavili osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 43-godišnji državljanin BiH, a koji je nezakonito prevozio imigrante.

Naime, u vozilu se nalazilo više stranih državljana, za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako su državnu granicu između BiH i RH prešli nezakonito, izvan mjesta predviđenog za prelazak državne granice. Potom su se ukrcali u navedeno vozilo koje ih je čekalo u blizini državne granice i kojim je upravljao spomenuti 43-godišnjak, a koji ih je, prema prethodnom dogovoru, za novčanu naknadu, trebao prevesti do jedne od zemalja Zapadne Europe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni državljanin BiH je uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku jedinicu ove Policijske uprave. Prema stranim državljanima se proveo postupak predviđen Zakonom o strancima.

Pročitajte još

NAPUSTIO NAS JE FRANO PAVLOVIĆ ‘Profesor koji je glazbu opjevao životnim notama i ljubavlju’

Dulist

TJEDAN NA CESTAMA Zbog nepropisnog pretjecanja kažnjeno više od 80 vozača

Dulist

‘Gasirao’ se kroz Mokošicu, policija mu našla i 30 grama marihuane

Dulist