Vaše vijesti

U Stonu festival puhačkih orkestara

U organizaciji HKUD Stoviš Ston, Glazbe Ston,Općine Ston i stonske turističke zajednice od 12. do 15. srpnja u Stonu se održao 2. Međunarodni festival puhačkih orkestara Ston 2012..

Središnji događaj manifestacije koja promiče sviranje u puhačkim orkestrima, uspostavlja kontakte s drugim orkestrima i uveseljava ljubitelje glazbe, održana je u petak, 14. srpnja kada su se mimohodom kroz Ston i nastupom na placi predstavili orkestri Mengeška godba iz Slovenije, Gradska glazba Petrinja, Gradska glazba Metković te domaći orkestar Glazba Ston.

Potom je usijedilo veličanstveno formiranje velikog združenog orkestra od oko dvjesto glazbenika na prostoru place Ston.
 
Međusobno izmiješani glazbenici zajednički su izveli skladbe prema izboru pojedinih orkestara, za koje smatraju da najbolje predstavljaju njihovu zemlju ili regiju. Po završetku koncerta organizirana je zajednička večera i druženje.
 
Svojim su gostima stonski glazbenici za kraj Festivala pripremili i uspomenu u obliku zahvalnice i stonskih suvenira, a dodjeljena su i priznanja svim članovima Glazbe Ston koji u radu društva aktivno sudjeljuju više od 30 godina.

Pročitajte još

FOTOGRAFIJE IZ ORAŠCA Čitatelj: Sramotno je da se ovako ‘održavaju’ plaže

Dulist

MARKO MUJAN Podvala prometnog izoliranja ‘Dubrovačke Regije’ koja ne pije vodu

Dulist

SUGRAĐANKA O ZMIJAMA U GRADU ‘Samo sam molila Boga da nijedna ne zagmiže’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija